OLYBET FUTSAL CUP

FOTO Rijeka remijem protiv Bochnije osvojila premijerno izdanje kvalitetnog futsal turnira na Trsatu

Ivan Volarić

M. ĐEKIĆ

M. ĐEKIĆ

Riječani su u još jednoj utakmici odigranoj u natjecateljskom duhu u ključnim trenucima pokazali kvalitetu, mirnoću  i koncentraciju

RIJEKA – BOCHNIA 3:3




RIJEKA Utakmica 3. kola Olybet futsal cup: Rijeka – Bochnia 3:3 (1:1). Dvorana mladosti. Gledatelja: 250. Suci: Kramar i Videc (oba Varaždin). Strijelci: 1:0 Čeh (6′), 1:1  Cabaleta (19′), 1:2 Przybyl (30′), 2:2 Fetić (32′-10m),  2:3 Przybyl (36′), 3:3 Rosić (37′). Žuti kartoni: Almeida (Bochnia).


RIJEKA: Grlj, Čeh, Turk, Fetić, Rosić, Milić, Matijević, Hajdaraj, Vesel, Husarić, Radić, Manestar, Lučić, Kamauli.


BOCHNIA: Piwowarczyk, Cabaleta, Doša, Przybyl, Almeida, Kaminski, Pikkarainen, Doroszkiewicz, Prokop, Matras, Wolnik, Wedzony, Mossberg, Budzyn.




Futsal momčad Rijeke osvojila je prvo izdanje Olybet futsal cupa, kvalitetnog turnira koji je od petka do nedjelje odigran na parketu Dvorane mladosti. Riječani su u posljednjoj utakmici turnira, odigranoj u terminu nedjeljenog ručka, remizirali protiv šestoplasirane momčadi poljskog prvenstva Bochnije.  Tridesetak poljskih navijača uzaludno je priželjkivalo pobjedu s više golova razlike koja im je mogla donijeti prvo mjesto. Riječani su u još jednoj utakmici odigranoj u natjecateljskom duhu u ključnim trenucima pokazali kvalitetu, mirnoću  i koncentraciju. Trenera Duju Maretića može veseliti da je njegova momčad rasla na planu igre iz utakmice u utakmicu, a osim toga uvijek je dobro početi graditi pobjednički mentalitet već kroz pripreme.


U 6. minuti Žiga Čeh je pokazao dio svojeg repertoara i udarcem sa svoje polovice uhvatio na spavanju poljskog vratara. Slovensko pojačanje Rijeke dobro je primjetilo da Piwowarczyk voli stajati daleko od gol linije pa ga je odlučio – lobovati za 1:0.  Čeh je u trenutku udarca bio na desetak metara od svojih vratiju.


Utakmica je nakon toga vrlo brzo ušla u nervozne vode.  Riječani su nakon deset minuta igre  stigli do petog akomuliranog prekršaja, smatrajući da je tome kumovao i kriterij varaždinskih sudaca. Rosić i Husarić u istoj akciji u 15. minuti uzdrmali su okvir gostujućeg gola nakon što je Grlj s nekoliko intervencija potvrdio da Rijeka nadolazeće sezone sigurno neće imati problema s vratarima. U 19. mibuti Grlj je bio nemoćan. Kostarikanac Cabaleta je poput rukometnog pivota okrenuo svojeg čuvara pa s nekoliko metara poslao loptu pod gredu – 1:1. Riječani su se uspjeli sačuvati od šestog prekršaja i deseterca, ali ne i od izjednačujućeg pogotka.


Foto galerija: Rijeka osvojila futsal turnir u Dvorani mladosti na Trsatu Foto: Milan Đekić


Polovicom  nastavka Przybyl  je okončao pogotkom brzu akciju gostiju za 1:2, a u 32. minuti Alen Fetić je pretočio deseterac u izjednačujućih 2:2. Nervozna gostujuća klupa reagirala je odmah s ubacivanjem igrača-vratara. Fetić je ubrzo izborio novi deseterac, a Čeh nije iskoristio priliku za brzi preokret prebacivši vrata.


Kazna je stigla u 36. minuti kada se gostima isplatio rizičan pristup. Przybyl  je pogodio za novo vodstvo Poljaka. I riječka klupa je reagirala ubacivanje petog igrača u dresu vratara. Priželjkivani odgovor je stigao u 37. minuti kada je Rosić pospremio Husarićevu asistenciju u mrežu za 3:3. Srpskom reprezentativcu to je bio prvijenac u dresu Rijeke. U preostalim minutama riječka obrana na čelu s vratarom Milićem sačuvala je remi vrijedan prvoga mjesta.


 


 


Semafor

Rezultati 1. kola: Rijeka – Vrgorac 2:2, Bochnia – Fon Banjica 2:4; 2. kolo: Rijeka – Fon Banjica 4:3,   Bochnia – Vrgorac 5:5; 3. kolo: Rijeka – Bochnia 3:3, Fon Banjica – Vrgorac 3:3. Poredak: Rijeka 5 (9:8),   Fon Banjica 4 (10:9), Vrgorac 3 (10:10), Bochnia 2 (10:12).