Skromna sportska ponuda

Rijeka ima reprezentativne sportske objekte, ali oni su samo pozornica za neatraktivne predstave

Igor Duvnjak

Tribine nove dvorane na Zametu, iako skromnog kapaciteta, najčešće zjape prazne/S. DRECHSLER

Tribine nove dvorane na Zametu, iako skromnog kapaciteta, najčešće zjape prazne/S. DRECHSLER

Riječku klubovi mogu samo sanjati o itekako važnim financijskim uvjetima bez kojih mogu samo sanjati o formiranju kvalitetnih ekipa koje se ravnopravno s konkurencijom uključuju u borbu za trofeje



RIJEKA U Rijeci se prionulo poslu, iza nas je vrijeme »obnove i izgradnje« u kojem grad od Trsata, preko Zameta do bazena Kantrida ima reprezentativne sportske objekte. Staroj dobroj Dvorani mladosti, često prebukiranoj treninzima i utakmicama tolikih klubova, skinut je veliki teret izgradnjom reprezentativne zametske dvorane. Isto je tako u povijest otišao onaj stari bazen na Kantridi, da ne govorimo i balon na riječkom plivalištu, kojem je jaki vjetar često bio velika prijetnja. Klubovima su stvoreni odlični uvjeti, ali koliko se na njih ne mogu požaliti, toliko isto mogu samo sanjati o itekako važnim financijskim uvjetima bez kojih mogu samo sanjati o formiranju kvalitetnih ekipa koje se ravnopravno s konkurencijom uključuju u borbu za trofeje.


Samo letimični pogled na stanje govori da su Primorjaši ostali bez najboljih igrača, da se MRK Zamet po ispadanju vratio u elitu, a da se mlade Zamećanke već dvije godine bore za ostanak, što im je i sada primarni cilj. Odbojkašice su pak ispale iz Superlige, košarkaši Kvarnera su ispali pa su se vratili u Premijer ligu… Javnost je izbirljiva, na televiziji može gledati i one najbolje na svijetu pa je jasno da onda želi uživo vidjeti kvalitetne priredbe sa što zvučnijim imenima. Nema ih te su gledališta prazna. Uzalud je imati tko zna kako uređeno kazalište, ako na pozornici nema sjajnih izvođača. Tako je i u sportu. Dok ih ne bude, naši lijepi sportski objekti bit će samo pozornice za neatraktivne, samim tim, i gledateljima nezanimljive priredbe.