Marin Dašić

Prvi strijelac Primorja EB u porazu od Solarisa: “Trebalo je bolje odraditi posljednju četvrtinu”  

Igor Duvnjak

Marin Dašić/V. KARUZA

Marin Dašić/V. KARUZA

Opustili smo samo u dijelu posljednje četvrtine u kojoj smo imali tri gola prednosti. Zabili su nam lagane golove, to je najgore od svega - kaže autor čak šest pogodaka



RIJEKA  Dramatična sezonska vaterpolska premijera u Premijer regionalnoj ligi okončala se nepovoljno za Primorje Erste Bank, poslije neriješenog rezultata u igri s puno, čak 30 golova, začin i to gorak za domaćine, bili su peterci u kojima je slavio Solaris.


– I to je sport – rekao je golgeter utakmice, ne samo prinova, već očito i pojašanje Primorjaša Marin Dašić, čijih šest golova nije dostajalo za povoljan rasplet po njegovu ekipu. U raspucavanju je prvo dao gol, u konačnici je pogodio vratnicu. Publici je rulet peteraca kidao živce, vruće je bilo i samim domaćim protagonistima koji su u finišu izgubili prednost.


– Teško je komentirati ova izvođenja peteraca, jednostavno ideš naprijed, ne misliš što je bilo prije toga. To raspucavanje je konačna odluka, istina da je to rulet, ali opet, to se i vježba na treningu. I ja sam bio taj koji na koncu nije pogodio. Sve je moglo otići i na našu stranu i na njihovu, na koncu je ispalo dobro po njih. Teško je nešto pametno govoriti nakon te uzbudljive utakmice, ali idemo dalje. Činjenica je da smo imali svoju šansu tijekom utakmice i mogli smo ovo, istina ne komotno ili lagano, ali ipak privesti kraju. Svakako da smo to trebalo odraditi malo bolje, pogotovo u posljednjoj četvrtini.


Otvorena utakmica




Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji, poručili bi u BIH nakon ovog dramatičnog susreta na Kantridi. Primorje EB je na startu ove vrlo jake lige u Kragujevcu dostiglo favorita Radničkog i slavilo na peterce, sada je u raspucavanju ostalo praznih ruku. Pričalo se da je srpska momčad malo podcijenila Riječane, u ovom slučaju Primorje EB svakako nije podcijenilo Šibenčane u očito vrlo izjednačenoj konkurenciji.


– Očekivali smo ovakvu utakmicu, ne možemo reći da smo mi bolji od Solarisa na temelju one naše utakmice u Kragujevcu. Ima tu puno utakmica, recimo Primorac igra Ligu prvaka, nadmeće se i s Olimpiakosom, a izgubili smo s Kotoranima tek golom razlike. Ne baš da svako svakog može dobiti, no uđe li se u nekakvo »ludilo«, utakmica bude otvorena.


Prelaki golovi


U prilog tome je i domaća premijera Primorja EB, u kojoj je do »poluvremena« bilo šest izjednačenja, nakon čega su domaćini imali obećavajuće prednosti i do tri gola. U utakmici u kojoj su gledatelji, ali i domaća klupa, znali negodovati na neke problematične sudačke odluke, stiglo je po Primorjaše konačno, kobno izjednačenje, ta tri gola razlike su otišla kao otpuhnuta vjetrom, na koncu ostao je utješni bod u petercima.


– Očekivana je to bila utakmica, dugo se igralo »gol za gol«. Vodili smo tri razlike, držali se dogovora. Popustili smo samo u dijelu posljednje četvrtine u kojoj smo imali tri gola prednosti. Dopustili smo im da se vrate. Zabili su nam lagane golove, to je najgore od svega. Nije da smo mi tu bili izigrani, nego su to bili laki, prelaki golovi koji nam se ne smiju događati. Pogotovo onaj izvana kad smo imali 13:10. Kod 13:12 smo mogli imati peterac, koji su nam nisu dosudili.


U idućem susretu nasuprot Marinu i društva u Zagrebu bombastično je pojačana Mladost, koja ima i riječku braću Vrlić, Mislava te Josipa, srebrnog s OI, jednog od najboljih svjetskih centara.


– Mladost je fantastična momčad, složena za igu prvaka. Ali idemo se pripremiti i igrati. Mislim da možemo igrati s njima, ali gledajući im ekipu, vidi se da imaju pola reprezentacije. Na papiru su veliki favoriti, ali i takvi su sa Szolnokom igrali peterce. Apsolutno da su fantastična momčad, ali idemo se nadmetati s njima.


Dobra aklimatizacija na Kantridi

Zagrepčanin Marin Dašić je preko Trsta stigao do Rijeke, zadovoljan je u novoj sredini.


– Super je, meni je stvarno dobro ovdje. Nisam tu stranac, manje više sam sve ove momke znao. Sviđa mi se rad, dopadaju mi se ovi igrači. Grizu, žele, rade, treniraju. Pod vodstvom trenera Hinića sve to ima smisla, ima ovo neki put. To mi se jako sviđa. Nažalost, nemamo sada ozlijeđenog Darija Rakovca, a on puno znači za našu igru. No, koga nema, bez njega se i može i mora.