Regionalna liga

Primorjaši večeras igraju protiv Šapca: “Na Kantridi se ne smijemo bojati protivnika”

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak/V. KARUZA

Tin Brubnjak/V. KARUZA

Želimo ih slomiti kako utakmica bude odmicala. Idemo na pobjedu, kao i u svakom susretu, nadamo se da će što više bodova ostati na Kantridi, kao i uvijek, uz pomoć navijača - kaže Brubnjak  



RIJEKA  Točnost tvrdnje da je Premier Regionalna vaterpolska liga najkvalitetnija u Europi, dokazuje i večerašnje gostovanje Šapca, jedne od vrhunskih momčadi na Kantridi. Redaju se tako samo predstave za riječke vaterpolske sladokusce, kao i velika iskušenja mladoj momčadi u stvaranju, kakva je ona Primorja Erste Bank, sastavu trenera Igora Hinića, koji od početka sezone za protivnike gotovo stalno ima favorite koje pokušavaju iznenaditi kako god znaju i mogu.


– Kada je riječ o našim uvodnim utakmicama ove sezone, dobro smo je počeli, da bismo malo kiksali sa Solarisom, a onda protiv Mladosti jednostavno nismo dobro ušli u utakmicu. Svakako da moramo popraviti obranu, primili smo 19 golova od Mladosti, 15 od Solarisa. U prve dvije utakmice, uspjehu na peterce u Kragujevcu i minimalnom budvanskom porazu od Primorca, bilo je koliko-toliko dobro, ali u ova dva prošla nastupa svakako nam je pala koncentracija u obrani. Sigurno da nećemo moći odigrati cijelu sezonu s tako lošom obranom – kaže Tin Brubnjak, kapetan ove iznova renovirane i pomlađene riječke momčadi.


Napredak


Brojke koje govore da je Brubnjak zasad drugi strijelac Premier Regionalne lige s 15 postignutih pogodaka u četiri utakmice te da je od njega bolji samo svjetski prvak Loren Fatović sa 17 pogodaka, ilustriraju kapetanov doprinos riječkom napadu.




– Osvojili smo tri boda, mislim da je to dosta dobro, a ostaje taj žal za utakmicom sa Solarisom, poraz na peterce na Kantridi, ali, s druge strane, osvojili smo dva boda u Kragujevcu, što, naravno, nitko nije očekivao. Zapravo ta tri boda su solidan učinak, neki prosjek.


Kapetanova procjena o učinku u ovako jakoj konkurenciji dokazuje da mladi riječki delfini bez straha plivaju protiv tolikih favorita.


– Ne zaziremo od njih, liga je izjednačena, a sa svima smo, osim protiv Mladosti, igrali na gol razlike. Primjerice, Primorac nas je pobijedio s golom razlike, a onda je u Ateni izgubio na peterce, što govori i o našoj kvaliteti, pokazuje da nismo tako loša ekipa koliko pokazuje rezultat utakmice protiv Mladosti u Zagrebu. Inače, tih 19:11 izgleda možda gore nego što je bilo u bazenu. Uglavnom, imamo još dosta prostora za napredak. Činjenica je da u sastavu imamo puno mladih igrača, tako da svakako tražimo i pojedinačni, a naravno, i kolektivni napredak tijekom ove sezone.


Lijeva strana


Tinu Brubnjaku vaterpolski »Čivijaši« nisu nepoznanica, susreli su se prošle sezone u LEN Euro kupu, u natjecanju koje je Primorjaše iznjedrilo u junake koji su itekako ugodno iznenadili plasiravši se u finale.


– Prošle sezone smo igrali s njima u skupini u Europi. Ova iskusna i kvalitetna ekipa iz Šapca već dugi niz godina igra LEN Euro Kup, svake godine su među dvije najbolje momčadi u skupini, sigurno su dobro posložen sastav. Pobijedili su hercegnovski Jadran koji igra Ligu prvaka. Doveli su iskusnog i dobrog beka koji je igrao u Radničkom. Šabac je kod kuće jako dobra ekipa, u gostima gubi tu agresivnost. Naš je cilj neutralizirati njihovu lijevu stranu od koje prijeti najveća opasnost. Igramo na Kantridi i ne smijemo se bojati protivnika, želimo ih slomiti kako utakmica bude odmicala. Idemo na pobjedu, kao i u svakom susretu, nadamo se da će što više bodova ostati na Kantridi, kao i uvijek, uz pomoć navijača.