Regionalna liga vaterpolista

Primorjaši tijesno poraženi u Kotoru, Karlo Babić probudio nadu u finišu

Igor Duvnjak

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Riječka ekipa pružila je veliki otpor izrazitom favoritu ni časa ne pomišljajući na predaju

Primorac – Primorje EB 12:11




KOTOR Utakmica 2. kola Regionalne lige vaterpolista: Primorac – Primorje Erste bank 12:11  (3:2, 4:3,2:2, 3:4). Plivalište u Budvi. Suci: Ivan Raković i Igor Virijević (Srbija).


PRIMORAC: Francesco, Brguljan 2, S. Ćetković 2, Shushiashvili 2 (1), Mršić 2, Murišić, Matković 3, Janović, Vico, Brkić 1, P. Ćetković, Perov, D. Ćetković, Vučković.


PRIMORJE EB: Čubranić, Dragošević, Dujmić 2, Tončinić 1, Brubnjak 4, Dašić 2, Snel, K. Babić 1, Burburan 1, L. Babić, Crippa, Tomić, Kren, Doknić.




Do konca utakmice u Budvi između izrazitog favorita, kotorskog Primorca i riječkog Primorja Erste bank preostalo je samo dvije minute i petnaeast sekundi kada je Karlo Babić u akciji sa igračem više primakao Primorjaše na 12:11 i najavio vruću završnicu u kojoj, međutim, više nije bilo promjena. Pokušavali su jedni i drugi, u tom kratkom vremenu je viđeno pet napada, ali  besplodnih i slijedom toga je ispalo da su tri Četkovića, Savo, Petar i Dragoljub nekako sačuvali prednost sa starta utakmice i na koncu su zadržali bodove u Crnoj Gori.


Toliko često spominjani “ulazak u utakmicu” bio je u znaku domaćih asova. Nemanja Vico, Draško Brguljan, cijenjena vaterpolska imena i ostalo kotorsko društvo je odmaklo na tri zaveslaja dok je trajalo vrijeme aklimatizacije napada momaka s Kantride na obranu Primorca. Gol Marina Dašića nešto više od tri minute prije prvog odmora signalizirao je da su se riječki napadači privikli na suparničku obranu. Ocjena je dobila na točnosti još više kada mu se poslije nešto više od minute priključio Lucijan Dujmić. Od tada pa praktički do samog kraja utakmice započeo je maratonski vaterpolski rat živaca u kojem su gosti puno puta znali doplivati na zaveslaj do izjednačenja, ali ga nisu uspijevali dohvatiti.


Istina, efikasni Matković je u trećoj četvrtini pogodio za 8:5, ali su uskoro Dujmić i kapetan gostiju Tin Brubnjak poručili suparnicima golovima da im ona prednost nije nikakva garancija za mirnu završnicu. Savo Četković je nanovo “povisio vodostaj koji je snizio” Brubnjak, a uoči finiša Kotorani su nanovo imali tri gola viška – 11:8. Sredinom četvrtine uzvratio je Gabrijel Burburan kojem se pridružio Brubnjak. Uspjeli su dokazati veliku mentalnu čvrstinu riječke ekipe koja je pružila veliki otpor izrazitom favoritu ni časa ne pomišljajući na predaju.