Regionalna liga vaterpolista

Primorjaši sjajno otvorili natjecanje u Regionalnoj ligi, Riječanima pripao rulet peteraca u Kragujevcu

Igor Duvnjak

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Karlo Babić pogodio za 10:10, a Ivan Mauro Čubranić obranio dva peterca ekipi s nizom olimpijskih pobjednika

Radnički – Primorje EB 12:14-5m (10:10)




KRAGUJEVAC Utakmica prvog kola Regionalne lige vaterpolista Radnički Kragujevac – Primorje Erste bank 12:14-5m  (10:10; 3:3, 5:1, 2:2,0:4). Plivalište u Kragujevcu. Peterci: 10:11 Dašić, 11:11 Drašović, 11:12 Rakovac, 11:12 Rašović (Ćubranić brani), 11:13 Brubnjak, 12:13 Vasić, 12:14 Crippa, 12:14 Burburan (Todorovski brani), 12:14 Vičković (Čubranić brani).


RADNIČKI Filipović, Rašović 3, Stanojević, F. Janković, M. Janković, Gavrilović 1, Drašović 2 (1), Antić, Vasić 1, Vičković 1, Jakšić, Murišić 2, Todorovski, Dadvani 1.


PRIMORJE EB: Čubranić, Dragošević, Dujmić, Tončinić, Brubnjak 3 (1), Dašić 2 (1), Snel, K. Babić 1, Burburan, L. Babić, Crippa 2 (1), Rakovac 2, Kren, Doknić.




Sjajan uspjeh vaterpolista Primorja EB na otvorenju sezone, u Kragujevcu na otvorenju Regionalne lige potopljen je veliki tim Radničkog s nizom olimpijskih pobjednika, ekipa koja je izbacila Mladost iz Lige prvaka. Nije joj pomoglo ni vodstvo čak 10:4. Igrači trenera Igora Hinića su sjajnim nizom od šest golova za 10:10 izborili rulet peteraca. Tu su bili mnogo sigurnije ruke, a kako je Ivan Mauro Čubranić obranio penale Rašoviću i Vičkoviću gosti su otišli u autobus pjevajući poslije velike pobjede.


Favoriti su svoju ulogu počeli naglašavati, kada su do “poluvremena” odmakli mladoj momčadi riječkih gostiju i poveli sa 8:4 u utakmici na čijem su samom otvorenju igrači trenera Primorjaša Igora Hinića dva puta odgovorili na početni pogodak Kragujevčana. U tom naletu prvo je sredinom četvrtine poentirao kapetan sa Kantride Tin Brubnjak, a nešto manje od tri minute prije odmora s igračem više je pogodio i Talijan Fabio Crippa.


Bilo je to razdoblje žilavog otpora riječkih “kapica”, brod sa Kantride je držao vodu sve do prvog odmora budući da je Dario Rakovac šest sekundi do konca četvrtine bio točan s igračem više za 4:3. Stiglo je onda ipak očekivano “buđenje lava koji spava”. Kako je krenuo nastavak igre krenula je i kragujevačka serija golova. Rašović, Murišić, te na koncu Davdani iscrtali su onaj trokut golova kojim su “Radnici” prvi puta stekli neku opipljiviju prednost. Poslije početne tri minute četvrtine na semaforu je stajalo 6:3. Odgovorio je istina Brubnjak, ali taj pogodak nije mogao promijeniti trend utakmice koji je očito bio u očekivanom smjeru, u onom u korist totalnih favorita.


Miurišić pa Rašović pred kraj četvrtine povisili su na 8:4. S obzirom na zvučna domaća imena već je tada izgledalo kako je izvan svake diskusije stavljena tema oko pobjednika u Kragujevcu. Dominacija Radničkog je naglašena i u početnim minutama treće četvrtine, dok su Riječani još tražili put ka mreži svojih domaćina. Ovi su zaveslaj po zaveslaj povećavali prednost dok nije počelo pogađati ovoljetno pojačanje Riječana Marin Dašić, razlika se već popela na šest golova. Vičković je matirao Čubranića za 10:4.


Tada je uoči posljednjeg odmora Dašić prvo realizirao peterac, a onda demonstrirao ubojitost udarca iz igre i sveo je razliku  na četiri gola. Uoči posljednjih osam minuta bilo je 10:6. Najavio je iznenadnu neveru s Kvarnera u Kragujevcu. Tri pogotka Primorjaša u nastavku, produžetak kilometarske serije na čak 5:0 zaključene petercem Crippe za 10:9, te su odjednom počela propitkivanja oko pobjednika uoči posljednjih minuta. Prije Talijana strijelci su bili Brubnjak i Rakovac, a onda je nakon paljbe nastala utiha. Konkurenti su u finiš uplivali tik jedni do drugih. Trenere Igor Hinić i Uroš Stevanović su posegnuli za minutom odmora. Onaj Hinićev je bio puno plodonosniji, Karlo Babić je zabio iz kontre u blistavoj seriji 6:0 izjednačio je na 10:10, prvo poravnanje Riječana poslije 3:3 i izborio rulet peteraca.