Prva liga odbojkašica

Odbojkašice Drenove sezonu otvaraju u Splitu, odgođen susret Rijeke i Sinja

Katarina Blažević

Ema Barać (Drenova)/Foto S. DRECHSLER

Ema Barać (Drenova)/Foto S. DRECHSLER

Čak tri Amerikanke pojačale su ekipu riječkog kluba, Shelby Pullins, Elissa Munsterman te Latoya Hutchinson, zbog čega ambicije u Drenovi zasigurno rastu



RIJEKA  Ovog vikenda počinje ženska prvoligaška odbojkaška sezona u kojoj će Rijeka imati dva predstavnika. Odbojkašice Rijeke protekle su sezone ispale iz superligaškoga društva, pa Rijeka trenutno nema predstavnika u elitnom društvu hrvatske odbojke, dok je Drenova prošlu prvoligašku sezonu završila na sredini ljestvice.


Oba riječka kluba ovog vikenda neće na teren, Rijeka će s novom trenericom Sanjom Popović Gamma pričekati na svoju prvu utakmicu. Susret sa Sinjom, što se trebao igrati sutra u Dvorani mladosti, odgođen je zbog pravnih poteškoća, odnosno problema s registracijom nekoliko igračica.


Igračice Drenove trenera Ilije Matića danas od 18 sati gostuju kod Splita, prošlogodišnjeg superligaša.




– Mogu biti zadovoljan pripremama. Trenirali smo naporno, ispravljali pogreške koje smo uočavali i nastojali fokus stavljati na obrani i uigravanju. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice s jakim protivnicima. Naravno da još nismo dosegnuli razinu koju želimo, ali smatram da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i ostvariti što bolji rezultat ove sezone. Split? Ne znamo puno o njima s obzirom na to da su prošle sezone ispali iz Superlige. Ždrijeb je takav da nam se poklopilo da prve dvije utakmice igramo u gostima te pretpostavljam da će se prava slika ekipe vidjeti u trećem kolu kada budemo igrali doma protiv Pule – kaže trener i predsjednik Drenove Ilija Matić.


Ono čime se Drenova ističe ove sezone u ligi, inozemne su igračice. Čak tri Amerikanke pojačale su ekipu riječkog kluba, Shelby Pullins, Elissa Munsterman te Latoya Hutchinson, zbog čega ambicije u Drenovi zasigurno rastu.