Ždrijeb u Zagrebu

Odbojkaši Rijeke i Grobničana, te odbojkašice Rijeke i Drenove saznali raspored novog prvenstva

Portal Novi list

Sandro Dukić/ V. KARUZA

Sandro Dukić/ V. KARUZA

Superliga kreće 5. listopada, Prva liga sedam dana ranije



RIJEKA Odbojkaši Rijeke novu superligašku sezonu otvorit će domaćim susretom protiv Siska 5. ili 6. listopada. Prvo gostovanje Riječani imaju zakazano  tjedan dana kasnije u Varaždinu. Rezultat je to ždrijeba natjecateljskih brojeva koji je održan u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza u Zagrebu.


Poznati su i parovi prvoligaških natjecanja, odnosno drugog odbojkaškog ranga. Odbojkašice Rijeke će tako 28. ili 29. rujna na startu nove sezone ugostiti Sinj, a odbojkašice Drenove čeka “vatreno krštenje” kod donedavnog prvoligaša Splita. Prvi gradski derbi na rasporedu je 23. studenog na Trsatu.


Prva B liga – zapad

Izvučeni su i parovi Prvih B liga. U zapadnoj skupini u prvom kolu, 12. i 13. listopada igraju: Pazin – Grobničan, Funtana Vrsar – Pula II, Veruda – Sv. Matej, Rovinj – Kostrena i Umag – Rječina.



“Skraćivanjem” Superlige odbojkašica na deset klubova došlo je i do povratka starih propozicija pa će prvak Prve lige direktno u Superligu, a drugoplasirani sastav čekaju kvalifikacije. U ligi će prvi put nastupiti i Cro team, mlada ekipa sastavljena od darovitih igračica pod ingerencijom Hrvatskog odbojkaškog saveza. Sličan model već godinama uspješno djeluje u talijanskoj odbojci.


Prvi put ove sezone igrat će se i Prva liga za odbojkaše sa devet klubova gdje će nastupati druga momčad Rijeke i Grobničan. Rijeka II tako 5. ili 6. listopada gostuje u Čazmi, a Grobničan čeka domaći susret s Mursom II.