Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke doživjeli i drugi uzastopni domaći poraz, Kaštelani su ipak bili prejaki

Katarina Blažević

Ivan Lozić/V. KARUZA

Ivan Lozić/V. KARUZA

Enigma su bili Vukašin Cimbaljević u prvom setu te Ante Kulušić u drugom i trećem



RIJEKA  Ante Kulušić iskoristio je drugu meč loptu za slavlje Mladost Ribola Kaštele na Trsatu. Odbojkaši Rijeke nakon dvije superligaške pobjede su tako povezali i dva poraza, iako su na papiru u tim susretima ionako bili daleko od favorita. Kaštelani su pokazali kvalitetu protiv koje su Riječani morali imati svoj najbolji mogući dan kako bi mogli parirati takvome protivniku. Bilo je tu podosta neforsiranih pogrešaka domaćih, a enigma su bili Vukašin Cimbaljević u prvom setu te Ante Kulušić u drugom i trećem.


Cimbaljević je iskoristio prvu set loptu (17:25) u prvoj dionici, ali njegovi neobranjivi smečevi nisu bili primarni razlog izgubljenog seta domaće momčadi. Rijeka je svojim neforsiranim pogreškama darivala protivnika, bilo je tu dosta pokušaja koji su završili daleko izvan terena, nekoliko i “dječjih grešaka” kod onog neiskusnijeg dijela ekipe… Jedna servis greška Ivana Vuka pa ubrzo i poslana lopta u aut Ivana Lozića donijele su gostima vodstvo 13:10. Liverić je u tom trenutku zvao minutu odmora, ali Ribola je nastavila dominirati. Mihalj se pridružio Cimbaljeviću s poenima, a uz pokoju poslanu loptu u aut domaće ekipe, prednost gostiju je samo rasla. Liverić je opet zvao minutu odmora kod 13:19, ali nastavili su se isti problemi. Lozićev servis je otišao izvan granica terena, da bi Cimbaljević poentirao za 1:0 u setovima.


U drugoj dionici je učinak crnogorskog primača-pucača zamijenio onaj Ante Kulušića, dok je kod riječke momčadi napad bio sve labaviji. Liverićevi igrači su jedva dolazili do poena, zapravo su im veći dio toga “poklonili” protivnici svojim greškama. Uz Kulušića se malo aktivirao i Anderson (4:10), da bi se malo kasnije Rijeka serijom 6:0 vratila u život (13:18) na servisu Kristijana Smiljanića. Ipak, to je samo probudili protivnika koji je na krilima Kulušića zaključio drugi set.




U trećoj dionici je Rijeka bila najborbenija, a Ivan Lozić radio je dar-mar na parketu. Publiku je posebno oduševio potez kod 16:14, kada je Lozić prvo uhvatio “nemoguću” loptu pa se vratio na mrežu i zakucao. Imala je Rijeke dosta toga u svojim rukama, ali u tim se trenucima nije mogla odvojiti zbog servis grešaka. Ribola Kaštelu je u tom trenutku spasio Vlahović koji je prvo s dva poena izjednačio (18:18), potom i preokrenuo blok poenom (19:20). Gosti su zadržali koncentraciju, a domaći protiv još jedne silovite lopte Kulušića nisu mogli ništa…


Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3

Utakmica 4. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost Ribola Kaštela 0:3 (17:25, 17:25, 23:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš i Maganić.


RIJEKA: Smiljanić 5, Dukić 2, Žeželić 1, Pavlović, Križan 2, Vuk 2, Ličina, Baić (L), Stipanović 3, Kupsjak 6, Banko (L), Haramina, Lozić 13, Haluška.


MLADOST R. KAŠTELA: Vlahović 8, Cimbaljević 10, Mustapić 1, Anderson 3, Kulušić 15, Jurković (L), Maglica, Cvijović 1, Aganović (L), Mihalj 5, Jureta 3, Parčina.