Regionalna liga vaterpolista

Nizozemac u redovima Primorja EB: “Šibenčani imaju jako dobre pucače”

Igor Duvnjak

Jacopo Jakov Kren i Marnick Snel/Foto VK Primorje EB

Jacopo Jakov Kren i Marnick Snel/Foto VK Primorje EB

Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu - kaže Marnick Snel



RIJEKA  Tko čeka, taj dočeka, vrijedi to i za vjerne navijače vaterpolista Primorja Erste Bank, koji će sutra moći gledati svoje ljubimce na Kantridi. Nakon burnih svibanjskih riječkih večeri okrunjenih finalom LEN Euro kupa i kasnijem duelu u kojem je Mladost nadmašena u borbi za treće mjesto u hrvatskom prvenstvu, Primorjaši poslije gotovo pet mjeseci pišu prvu domaću zadaću, igraju sa Solarisom u Premier Regionalnoj ligi. Osim promjene godišnjih doba između dvaju nastupa riječkih kapica na Kantridi, tako je značajne promjene doživio sastav Igora Hinića. S Kantride je otišlo pet igrača koji su jako pridonijeli da Primorje EB dođe na vrh top liste najugodnijih iznenađenja riječkog loptačkog sporta, među njima je otplovio i nizozemski ljevoruki golgeter Kas Te Riele.


Otišao je, ali je dao svoj doprinos kod dolaska njegovog sunarodnjaka Marnicka Snela kojem je ružičastim bojama opisao riječki klub i time značajno utjecao da na Kantridi bude »Nizozemac poslije Nizozemca«.


– Veliki razlog što sam došao u Rijeku je moj jako dobar prijatelj Kas Te Riele, koji je igrao u Primorju EB prošle dvije godine – kaže Marnick Snel, jedan od mladih Primorjaša, novak na Kantridi kojem je 20 godina. – Moj dragi sunarodnjak mi je posvjedočio o lijepoj vaterpolskoj priči koja se ovdje događa. Lijepo mi je pričao o treneru i momčadi. Govorio mi je o jednom mladom sastavu. Uglavnom, tako sam iz Nizozemske došao u Hrvatsku. Igram u posebnoj ligi koja je možda i najbolja liga na svijetu. To je, uz ostalo, bio veliki razlog što sam se odlučio na dolazak u Rijeku.




Mladi Nizozemac je zadovoljan okruženjem u momčadi s kojom se već okušao u startnim, sve redom itekako izazovnim utakmicama. Dosta je reći da se Primorje EB daleko od Rijeke nadmetalo sa zvučnim suparnicima i favoritima poput Radničkog Kragujevac i Primorca u Premier Regionalnoj ligi te Pro Recco Waterpola i BVSC-a u skupini H LEN Euro kupa. Riječani su iznenadili Kragujevčane, a mađarskom i crnogorskom klubu pružili su snažan otpor.


– Sviđa mi se naša momčad, to su sve redom mladi dečki, mogu reći da se uz njih jako dobro osjećam. Jako je ugodno, tu sam već dva mjeseca i stvarno mi je dobro.


Petković, Pelicaris, Vrdoljak su među imenima iz Solarisa kojima se Primorje EB planira adekvatno suprotstaviti u sutrašnjoj domaćoj premijeri (20.15 sati).


– Solaris je vrlo dobra momčad. Tijekom tjedna smo, pripremajući se za utakmicu, na videosnimkama gledali njihovu igru. Uočili smo, između ostalog, da Šibenčani imaju jako dobre pucače. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, mi smo se pak za nju dobro pripremali i očekujemo dobar nastup i uspjeh – zaključio je Snel.