Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju, a vratar Radoslav Filipović upisao je 10 obrana.


Koban po Hrvatsku bo je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2. Iako je Fatović zabio za 1-0 realiziravši igrača više, uslijedili su golovi Ubovića s igračem više i Ćuka iz peterca za Srbiju. Marinić Kragić je pogodio za 2-2, ali do kraja prve četvrtine su Ćuk svojim drugim golom i Nikola Jakšić s dva pogotka s igračem više otišči na 5-2. U svim tim situacijama hrvatski igrači se nisu najbolje snašli nakon dobijenog isključenja što su srpski napadači koristili za brze golove bez suparničkog bloka nakon samo par sekundi.




I u drugoj četvrtini nastavila se dekoncentrirana igra s igračem manje pa je Srbija golom Strahinje Rašovića povela i sa 7-3, a izbornik Ivica Tucak tada je odlučio zamijeniti neraspoloženog Bijača i na vrata postaviti Popadića. Činilo se kako će ta zamjena “razbuditi” momčad, Popadić je obranio prva dva udarca nakon ulaska u bazen, a Fatović i Marinić Kragić su pogađali za 7-5. Nažalost, Dedović je iskoristio noog igrača više za Srbiju za 8-5.


Treća četvrtina je protekla u mirnom održavanju prednosti reprezentacije Srbije, da bi Vrlić golom s igračem više u prvoj minuti četvrtog dijela vratio nadu smanjivši na 11-9. Nada se dodatno probudila jer je Bijač obranio “zicer” Vici, ali Hrvatska potom nije iskoristila tri napada za smanjenje na jedan razlike da bi Dedović novim pogotkom s igračem više odveo Srbiju na sigurnih 12-9 3:13 minuta prije kraja čime je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.


Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012.


Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.


Hrvatski sportaši tako su nastup u Parizu okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u tekvondou. S takvim učinkom Hrvatska je završila na diobi 30. mjesta ljestvice medalja.