Mektiću i Koolhofu je za uvjerljivu pobjedu bio dovoljan po jedan ‘break’ u svakom setu, jer su odlično igrali gemove na početnom udarcu u kojima suparnicima nisu dopustili nijednu priliku za oduzimanje servisa.


Mektić i Koolhof su ovom pobjedom učvrstili svoju poziciju na ljestvici parova koji će se bore za plasman na završni turnir osam najboljih u Torinu, Hrvatsko-nizozemski par je trenutačno osmi sa 3835 bodova, 213 više od Lammonsa i Withrowa koji drže devetu poziciju.




Mektić i Koolhof su u ovoj sezoni osvojili tri naslova (Auckland, Rotterdam, Indian Wells), a poraženi su u finalu turnira u ‘s-Hertogenboschu. U Šangaju će pokušati doći do osmog zajedničkog finala, jer su surađivali već 2000., kad su bili pobjednici završnog ATP turnira i finalisti na US Openu i u Marseilleu.


Za plasman u finale turnira u Šangaju Mektić i Koolhof će igrati protiv Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina koji su u četvrtfinalu sa 6-4, 6-4 bili bolji od Urugvajca Ariela Behara i Amerikanca Roberta Gallowaya.