PH u gimnastici

Nika Kukuljan Frleta zlatna na parteru, Prpić i Jovičić osvojili tri medalje

Katarina Blažević

Sofia Mešter, Bruna Schubert i Mila Prpić/Foto GK Vita

Sofia Mešter, Bruna Schubert i Mila Prpić/Foto GK Vita

Prvenstvo proteklo u znaku olimpijaca Tina Srbića i Aurela Benovića



OSIJEK   Tin Srbić i Aurel Benović, dva hrvatska aduta koja će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojili su zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske, čiji je domaćin bio gimnastički klub Osijek Žito. U gradu na Dravi okupilo se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova u različitim uzrastima, a Srbić, član ZTD-a Hrvatski Sokol, je bio najbolji na preči s ocjenom 14.700. Benović iz domaćeg Osijek Žita na parteru je osvojio prvo mjesto s ocjenom 14.150, dok je na preskoku došao do zlata s ocjenom 13.675.


– Ovo je stvarno jako dobro. Potpisao bih odmah takvu vježbu u kvalifikacijama u Parizu – rekao je Tin Srbić, dok je Aurel Benović ustvrdio da još ima prostora za napredak.


– Generalno mogu reći da sam zadovoljan nastupima i na parteru i na preskoku. Do Olimpijskih igara imam još vremena popraviti neke greške. Znam da sam konkurentan i nadam se da će se sve posložiti – poručio je Benović.




Velika borba vodila se kod seniorki na parteru, a na kraju je zlato osvojila članica Rijeke Nika Kukuljan Frleta ispred Christine Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol) i Mile Prpić iz riječke Vite. Kukuljan Frleta je do naslova državne prvakinje stigla s ocjenom 11.750, dok je na preskoku i dvovisinskim ručama bila četvrta, a na gredi je završila na šestoj poziciji. Mili Prpić je ovo bio prvi nastup na PH u seniorskoj konkurenciji, a uz broncu na parteru (11.100), srebro je osvojila na preskoku (12.525) i gredi (12.400). Sofia Mešter je pak u svojoj premijeri u seniorskoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju na dvovisinskim ručama (12.300).


Član Rijeke Marko Jovičić svojem je klubu donio tri medalje. Na ručama je postao viceprvak (10.650), dok je na svojoj glavnoj disciplini parteru bio brončani (11.550), jednako kao i na karikama (11.250).