Bruno Bogojević

Najraznovrsniji igrač Rijeke nakon Kopra: “Podižemo agresiju u igri, a golovi su važni za samopouzdanje”

Denis Frančišković

Bruno Bogojević/Foto V. MAVROVIĆ/HNK Rijeka

Bruno Bogojević/Foto V. MAVROVIĆ/HNK Rijeka

Radimo na tome da nas što više dolazi u tu zadnju trećinu terena, da smo što okomitiji i opasniji po gol. Kao i da igra bude što više u dubinu protivničke obrane. To nam u posljednje dvije utakmice nije išlo baš najbolje - tvrdi Bogojević



RIJEKA  Nogometaši Rijeke uvjerljivo su i na dojmljiv način praktički deklasirali Kopar, trećeplasirani sastav slovenskog prvenstva na središnjem terenu Rujevice (4:1) i zasigurno navukli barem malo osmijeha na lice Radomira Đalovića. Trener Bijelih cijelu je utakmicu proveo uz aut liniju, davao podršku igračima, posebno onima koji su na putu povratka u pravu natjecateljsku formu. Ali i brojnim juniorima koji su dobili prigodu i iskoristili je. Domagoj Ivan Marić je tako branio glavninu utakmice, Rajan Žlibanović zabio četvrti gol.


Niko Janković je zabio i asistirao, Stipe Perica i Amer Gojak postigli su nove pogotke nakon Halubjana… Bruno Bogojević je pak poslovično odradio velik dio posla i trke u oba smjera. Ovog puta nije zauzeo jednu od bekovskih pozicija, započeo je na desnom krilu umjesto Pašalića, kasnije se prebacio na lijevu u novom rasporedu. Bogojević je po pozicijama najrazovrsniji igrač Bijelih, donedavno zajedno s njim bio je to i Alen Grgić koji je prešao u redove Slaven Belupa.


– Treniramo dobro u stanci, podižemo razinu forme i sad smo protiv Kopra bili dosta agresivniji, a tu je bila i dobra obrana koja nas krasi. U napadu smo također sada bili jako dobri – kaže Bogojević. – Ovi golovi zasigurno dižu samopouzdanje, jako su bitni iako su utakmice prijateljske.


Zadovoljstvo




Đalović je uoči stanke naglasak jasno stavio na napadačku igru. I zadržavanje starih dobrih stvari u obrani. Protiv Kopra je bilo vidljivo da puno više igrača dolazi u završnicu.


– Radimo na tome da nas što više dolazi u tu zadnju trećinu terena, da smo što okomitiji i opasniji po gol. Kao i da igra bude što više u dubinu protivničke obrane. To nam u posljednje dvije utakmice nije išlo baš najbolje.


Franju Ivanovića je zamijenio Komnen Andrić, promijenila se napadačka struktura igre Bijelih s obzirom na karakteristike novog napadača. Andriću kao novom napadaču u svakom slučaju treba više kvalitetnih dodavanja, jer loptu zna zadržati.


– To su dva različita tipa napadača, s Andrićem smo dosta dobili jer je iskusan igrač. Mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Tu je i Stipe, također dobar i iskusan igrač koji je igrao u top klubovima.


U nastavku je Bruno preselio na lijevo krilo umjesto Jankovića.


– Prednost je što mogu igrati više pozicija, hvala Bogu, dobro se snalazim i na krilnim pozicijama.


Prva četvrtina prvenstva Rijeci je donijela drugo mjesto s dva boda iza Hajduka i s istim učinkom kao i trećeplasirani Dinamo. Momčad nije doživjela niti jedan poraz, primljen je samo jedan gol.


– Naravno da smo zadovoljni. Bili smo prvi, sad je Hajduk, ali prvenstvo ide dalje. Krasi nas jako dobra obrana, jako je važno ne dobiti pogodak, a naprijed ćemo zabiti jer imamo kvalitetan napadački potencijal – dodaje Bogojević.


Slaven i ostali


Slaven Belupo je »fenjeraš«, ali momčad koja je nanijela težak poraz Dinamu. Koliko god to izgledalo, nije više niti jednoj momčadi, posebno u gostima, dobiti Slaven, Lokomotivu, Istru 1961…


– Samo na papiru izgleda da je Belupa lako dobiti u gostima. Po imenima imaju jednu od najboljih momčadi zadnjih deset godina, sigurno će se dizati iz utakmice u utakmicu tako da eto, ispala je takva utakmica. Nismo dobili gol, a prema naprijed moramo raditi još više. Prvenstvo je maraton, ništa se neće odlučiti brzo, to je jedno dugo putovanje na kojem moramo gledati samo sljedeću utakmicu. Nema sada niti momčadi koja je izrazito lošija. Šibenik se vratio u ligu, igra dobro, bit će velika borba i oko ostanka. Ali nadam se i velikoj borbi za prvaka.


Konkurencija Bijelima su ipak sastavi Velike četvorke. Osijek je malo zastao na tom putu.


– Osječani nisu dobro ušli u prvenstvo, ali vidimo da se dižu iz utakmice u utakmicu i sigurno će se tu priključiti i boriti za Europu. Dinamo je uvijek Dinamo, kako se kaže, Hajduk se diže, imaju odličnog trenera, popravili su obranu i rade na agresivnijoj igri. Očekujem da će se te dvije momčadi uz nas boriti za prvaka do samoga kraja. Mislim da će naglasak biti i na tim malim utakmicama koje u konačnici znaju biti jako važne.


Raspored vodi Bijele već u petak na gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.


– Znamo što je bilo prošle sezone i kako nas je Lokomotiva usporila na putu borbe za naslov. Teško gostovanje, ali znamo da smo favoriti i idemo se tako postaviti. Zadržali smo okosnicu momčadi, spremni smo za dobre i velike stvari, prvo da osiguramo Europu pa ćemo vidjeti. Tu je i Kup u kojem imamo svoje ambicije – zaključuje Bogojević.