Pripremni turnir

Na Trsatu se igra 48. Trofej Rijeke za odbojkaše, Maglica napustio riječke redove

Katarina Blažević

Lovro Maglica/Foto Arhiva NL

Lovro Maglica/Foto Arhiva NL

Rijeka od 11.30 sati igra s Rovinjom, dok je od 15.30 sati na rasporedu susret s Varaždinom



RIJEKA  Odbojkaši Rijeke danas će u Dvorani mladosti u sklopu 48. turnira Trofej Rijeka odigrati prve pripremne utakmice uoči nove superligaške sezone u kojoj će povratkom iskusnijih imena Marka Ličine te Ivana Lozića apetiti sigurno malo porasti, iako su u klubu proteklih dana bili ogorčeni finišom prijelaznog roka. Naime, Rijeka je u zadnji trenutak ostala bez Lovre Maglice (Ribola Kaštela) te Noe Banovića (Grobničan).


– Nije ljudski jer su to javili u zadnji trenutak. Imali su obvezu da to jave ranije pa da budemo spremni jer inače vjerojatno ne bismo prijavili drugu ekipu za Prvu ligu. Prijelazni rok je završen i ne možemo više nikoga dovesti. Ipak nam sada treba jedan mlađi tehničar, a ako ga uzmemo iz druge ekipe, onda će oni biti oslabljeni. Malo je ostalo gorčine u svemu tome, ali dobro, zaboravit ćemo i krenuti dalje. Iz Rijeke su mnogi odlazili i uvijek mogu otići, ali samo treba na vrijeme reći – kaže trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.


Unatoč gorčini, riječki strateg je zadovoljan svojom momčadi, a današnje utakmice bit će dobar test. Rijeka od 11.30 sati igra s Rovinjom, dok je od 15.30 sati na rasporedu susret s Varaždinom. Gosti će međusobnu utakmicu odigrati od 13.30.




– Gosti su superligaši pa će nam utakmice dobro doći da vidimo gdje smo i koliko još trebamo raditi do prvog kola. Dosad smo igrali međusobno na treninzima i vidi se da je to sada starija i iskusnija ekipa. Bolje se igra. Zadovoljan sam, dečki se trude i radna je atmosfera – dodao je Liverić.


Tradicionalni riječki odbojkaški turnir igra se i u nedjelju, kada će na parket druga ekipa Rijeke, Gornja Vežica, Grobničan i Zadar. Rijeka i Gornja Vežica igraju u 10 sati, dok je od 11.45 susret Grobničana i Zadra. Utakmica za treće mjesto je u 13.30, a finale u 15.15 sati.