Primorje EB

Muslim nakon poraza od Mladosti: “Dobrodošla pljuska prije Final foura Euro kupa”

Igor Duvnjak

Sada moramo samo dignuti glave jer imamo veliki turnir na Kantridi - kazao je sportski direktor Riječana



RIJEKA – U ugodnom ptičjem pjevu koji ljude budi u ovim ugodnim svibanjskim jutrima, graktanje vrana se nikako ne uklapa, para uši, slušajući ga navijačima Primorja Erste Bank ne djeluje ugodno kao ni toliki golovi koje su primali njihovi miljenici na Kantridi u subotnjem porazu od Mladosti u prvoj utakmici doigravanja za treće mjesto u domaćem prvenstvu. »Jednom trči vuk, jednom pak lisica«, rekao bi narod, tako je i u sportu.


Primorjaši su tijekom sezone koja je nadomak kraju, na tom dugom putovanju kroz vaterpolske Scile i Haribde priredili brojna ugodna iznenađenja simpatizerima, sada ih svakako nisu obradovali, ali i porazi su neizbježan dio sportskih svakodnevica, smatraju u riječkom taboru.


– Šteta što smo izgubili ovu utakmicu prije skorašnjeg Final foura Euro kupa – kaže sportski direktor Riječana Petar Muslim. – Ova su nadmetanja za treće mjesto jako bitna. Ali tako je to u sportu, nekada se stvari ne odvijaju prema željama i planovima.


Napad za izjednačenje




Kao što »klubučić« nad Učkom skoro pa neizbježno nagovijesti padaline, tako su već prve minute nagovijestile da će se obrana domaćih »kapica« suočavati s pitanjima na koja golman Mauro Ivan Čubranić i prijatelji ispred njega često nemaju adekvatne odgovore. Kas Te Riele je približavanjem finiša aktivirao ljevicu, do konca je poentirao čak šest puta, u svemu tome imao je tek jedan promašaj. U lovu za zaostatkom Primorjaši su u samom finišu došli na samo gol razlike, imali su i posljednji napad za izjednačenje, ali nisu ga uspjeli realizirati i izboriti peterce, ovog puta napad jednostavno nije mogao toliko privrediti koliko je obrana mogla potrošiti.


– Sigurno je da nismo igrali dobro, da nismo odigrali na razini na kojoj smo bili u ranijim nastupima, svakako ne kao na onoj prijašnjoj utakmici s Vouliagmenijem. No, sve je to normalno u sportu, teško je uvijek biti u optimalnom izdanju.


U sportu se svakako nešto pita i suparničku stranu, a ona je u ovom slučaju imala što kazati. Legendarni trofejni golman Frano Vićan, koji je ostavio dubok trag u Primorju EB, srdačno se pozdravljao s riječkim prijateljima, sada je trener golmana Zagrepčana. On i ostalo društvo iz Zagreba mogu biti zadovoljni izdanjem Mladostaša, koji su potvrdili epitete kojima su najavljivani uoči utakmice.


– Gosti su se predstavili u dobrom izdanju, Mladost je inače u jako dobroj formi. Posljednjih su nekoliko utakmica odigrali jako dobro, svega smo toga i bili svjesni.


Uzvrat u Zagrebu


Muslim vjeruje u momke koji su se kroz sezonu dokazivali u brojnim nastupima, nada se da će na pravi način u gostima Mladosti uzvratiti za ovaj poraz na Kantridi.


– Ova borba za treće mjesto je tek započeta priča. Utakmice kao ova naša su normalna stvar u vaterpolu. Znamo da imamo uzvrat u Zagrebu i vjerujem da ćemo tamo pobijediti te da ćemo taj način izboriti majstoricu i vratiti je ovdje u Rijeku. Sada moramo samo dignuti glave gore jer je pred nama veliki turnir Final foura Euro kupa. Ponekad jedan ovakav šamar uoči tako bitnog turnira i nije loša stvar da se svi mi skupa još malo više stisnemo i da taj Spandau dočekamo kako treba.


Ime poznatog berlinskog kluba u posljednje je vrijeme jako izgovarana riječ na Kantridi, riječki gledatelji će u petak u polufinalu vidjeti ogled te njemačke momčadi s Primorjem EB u polufinalu Euro kupa.


– Spandau bez sumnje ima jednu fantastičnu momčad, riječ je o prvaku Njemačke. Naši gosti su osvojili i njemački Kup. Inače, Darko Brguljan i ja ih jako dobro poznajemo jer smo godinama igrali u Njemačkoj. Gledajući na odnos snaga, mislim da se apsolutno možemo nositi s njima. Naravno da ćemo napraviti sve što možemo, dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu za naš novi veliki uspjeh ove sezone, te uđemo u finale.