Lijepi uspjeh

Milanovićev sin osvojio broncu na EP-u do 20 godina u Novom Sadu

Hina

Foto FB HHS

Foto FB HHS

Mladi hrvatski hrvač koji nastupa u kategoriji do 130 kg, je na putu do bronce pobijedio Litavca Pijusa Baldysiusa sa 10-2, pa izgubio od Turčina Bakira rezultatom 0-3



ZAGREB  Hrvatski hrvački reprezentativac do 20 godina, Marko Milanović, član HK “Metalac”, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za hrvače do 20 godina koje se održava u Novom Sadu.


Mladi hrvatski hrvač koji nastupa u kategoriji do 130 kg, je na putu do bronce pobijedio Litavca Pijusa Baldysiusa sa 10-2, pa izgubio od Turčina Bakira rezultatom 0-3.


Ulazak Turčina u finale dao je Marku, koji je inače sin predsjednika Republike Zorana Milanovića, priliku da kroz repasaž dođe do brončane medalje. Na tom putu prva prepreka bio je reprezentativac Grčke, Rafael Gkirnis, kojeg je Milanović pobijedio 9-0, a zatim je u susretu za broncu porazio i Armenca Armajisa Hartunijana sa 9-4.




Na EP-u u Novom Sadu nastupaju i Luka Ivančić ( -72 kg ), Mihael Lukač (-77 kg ), te Antonio Lukač ( -82 kg ).


Ivančić je osmini finala poražen od Azerbejdžanca Nurullajeva, dok je Mihael Lukač izgubio u osmini finala izgubio pod Turčina Tugcua.


“Hrvatski hrvački savez od srca čestita Marku Milanoviću na osvojenoj brončanoj medalji, a velika zahvala ide Hrvačkom klubu Metalac i svim njegovim klupskim i reprezentativnim trenerima,” objavio je HHS.