Bez finala na konju s hvataljkama ostali su gimnastičari Jakov Vlahek i Marko Sambolec.


Tijana Korent je finale na preskoku izborila trećim rezultatom današnjih kvalifikacija, dobivši za svoja dva skoka prosječnu ocjenu 12,825. Korent je u borbi za ukupnu pobjedu u poretku Svjetskog Challenge kupa. Glavna konkurentica joj je Mađarica Greta Mayer koja je danas bila prva u kvalifikacijama. Korent ima 16 bodova više od Mayer, a odluka o ukupnoj pobjedi pada u sutrašnjem finalu.




U finalu dvovisinskih ruča za postolje će se boriti Sara Šulekić. I ona je bila treća u kvalifikacijama s ocjenom 13,050. Kao i Korent, i Šulekić je u konkurenciji za ukupnu pobjedu u poretku Svjetskog Challenge kupa. Šulekić je u zaostatku u odnosu na Melanie De Jesus Dos Santos, Francuskinja nije stigla u Mađarsku. Slovenka Lucija Hribar, koja je također u konkurenciji za vrh poretka, danas je bila šesta.


Finala preskoka i dvovisinskih ruča na rasporedu su u subotu od 15 sati.


Gledajući čitavu ovu sezonu Tina Zelčić na gredi bila je blizu svoje uobičajene razine. Ocjenom 12,550 zauzela je četvrto mjesto. Zelčić također “lovi” ukupnu pobjedu u Svjetskom Challenge kupu. U nedjeljnom finalu potrebna joj pobjeda ili drugo mjesto kako bi dostigla Ukrajinku Anu Laščevsku.


Finale na gredi uspjela je osigurati i mlada Riječanka Mila Prpić. S ocjenom 12,200 završila je na osmom mjestu. Uspješan dan Prpić je upotpunila još jednim finalom. Na parteru je bila šesta s ocjenom 12,450.


Finala grede i partera održavaju se u nedjelju s početkom u 15 sati.


U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupila su dva hrvatska predstavnika. Jakov Vlahek zauzeo je 17. mjesto, Marko Sambolec završio je na 18. poziciji. Obojica su dobila identične konačne ocjene za svoje nastupe – 12,650. Vlahek se odlučio za lakšu vježbu početne ocjene 5.2, 27-godišnji Zagrepčanin za izvedbu je dobio 7.450. Vježba Samboleca bila je dosta teža, no u samoj izvedbi bilo je i puno više pogrešaka. U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je 31 gimnastičar.