EP juniora

Maro Miknić osmi na 50 delfin, plivač Nevere u finalu nije uspio popraviti osobni rekord

Ivana Vaupotić

Andrej Belaić i Maro Miknić

Andrej Belaić i Maro Miknić

edamnaestogodišnji Kostrenjanin u finalu je plivao 24.36 sekundi, pet stotinki sporije od osobnog rekorda koji je isplivao u polufinalu



RIJEKA Maro Miknić, plivač Nevere, zauzeo je osmo mjesto u finalu utrke na 50 delfin posljednjega dana Europskog juniorskog prvenstva u Beogradu. Sedamnaestogodišnji Kostrenjanin u finalu je plivao 24.36 sekundi, pet stotinki sporije od osobnog rekorda koji je isplivao u polufinalu u kojem se petim rezultatom plasirao u utrku osmorice najbržih delfinaša Staroga kontinenta. Miknić je osobni rekord prvo popravio u kvalifikacijama koje je okončao za 24.39 sekundi, čime je za 36 stotinki popravio svoj najbolji rezultat koji je prije mjesec dana isplivao na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.


Maro Miknić bio je i dio hrvatske štafete 4×100 mješovito, koja je isplivala sedmi rezultat finala (3:45.68).


Ženska štafeta 4×100 mješovito, u kojoj su plivale Primorjašica Hana Knežević i predstavnica Nevere Tina Čudina, ostala je bez plasmana u finale. Riječke plivačice su zajedno s Lucijanom Lukšić i Mijom Hren kvalifikacije okončale na 18. mjestu (4:20.30), za plasman među osam najboljih štafeta trebalo je plivati 4:12.19 minuta.