Svjetski kuglački kup

Kuglačice Mlake napravile prvi korak prema polufinalu Svjetskog kupa

Zlatko Horvat

Valentina Gal/N. BLAGOJEVIĆ

Valentina Gal/N. BLAGOJEVIĆ

U četvrtak nastupaju još tri igračice Mlake, koje trebaju potvrditi plasman u polufinale



ZALAEGERSZEG  Kuglačice Mlake nalaze se na četvrtom mjestu nakon prvog dana kvalifikacija Svjetskog kupa, koji se održava u Zalaegerszegu, ali prve su među ekipama koje su nastupile s tri igračice. Sjajna Valentina Gal srušila je 632, što je bio drugi rezultat dana, Iren Nemes 597, a Brigitte Strelec 613 čunjeva, što je Tigricama donijelo ukupno 1.842 čunja. U četvrtak nastupaju još tri igračice Mlake, koje trebaju potvrditi plasman u polufinale. Od najvećih konkurentica Alimenta ima 1.783, Victoria Bamberg 1.768, a Kamnik i Slovan Rosice 1.752 srušena čunja nakon nastupa triju igračica.


Tigrice su igrale u pet uzastopnih finala ovog natjecanja i slavile na posljednja četiri izdanja.


Kuglačice Rijeke su 13. poslije drugog dana kvalifikacija NBC kupa u Apatinu s 1.752 srušena čunja, ali poslije nastupa triju igračica, dok su četiri igračice odigrale kvalifikacije za sve ekipe koje su ispred njih. Matea Juričić je u utorak srušila 617 čunjeva, Ana Grčić je jučer dodala 560, a Sanja Gizdulić 575 čunjeva, što Riječanke ostavlja u utrci za prva četiri mjesta i polufinale.




Uoči posljednjeg dana kvalifikacija vodi mađarski ZTE-ZAEV TK (2.369) ispred njemačkog SV Pöllwitza (2.352) i slovenskog Bresta (2.334), dok je Zagreb peti (2.292).