Svjetski kup

Kuglačice Mlake danas u Zalaegerszegu kreću u obranu titule: “Ima malo nervozice, ali to je normalno”

Zlatko Horvat

Venesa Bogdanović/Foto KARUZA

Venesa Bogdanović/Foto KARUZA

Ako damo sve od sebe, nitko nam ne može ništa - kaže Venesa Bogdanović



RIJEKA  Kuglačice Mlake danas u mađarskom Zalaegerszegu kreću u obranu titule pobjednica Svjetskog kupa. Trener Tonči Mikac i njegove izabranice nisu poražene u ovom natjecanju od 6. listopada 2018. godine i finala protiv Victorije 1947 Bamberg u Zaprešiću. Uslijedile su četiri titule, u Ludwigshafenu, Otočcu, Münchenu i Apatinu. Možda i Zalaegerszeg bude sretna stanica za Mlaku.


– Ima malo nervozice kod svih nas, ali to je normalno. Očekujem puno toga. Suparnice su dobre, ali mi ćemo dati sve od sebe – kaže Venesa Bogdanović, hrvatska reprezentativka, koja je sudjelovala u sva četiri trijumfa Mlake u Svjetskom kupu.


Slatke brige


Trinaest ekipa borit će se u dva dana za prva četiri mjesta i polufinale, koje je na programu u petak. Polufinale je prvi cilj Tigrica.




– Puno toga ovisi o tome kako će druge ekipe odigrati, kako ćemo se mi posložiti… Obrana titule? Osobno, ja to tako ne doživljavam. Četiri puta smo osvojile Svjetski kup, nijednom nije bilo lako, ali sada krećemo ispočetka. Istina je da je najteže braniti krunu, ali ako mi uđemo u te bitne utakmice u »nekom svom filmu«, onda plasman u polufinale ne bi trebao biti problem. Kuglana je dosta teška, zahtjevna i bit će zanimljivo i veselo.


Tonči Mikac ima slatke brige. Ima širinu u sastavu, prijavljeno je čak 13 igračica. Uz Venesu Bogdanović, na popisu su Nera Bakić, Valentina Gal, Anamarija Grdić, Nika Grubišić, Ana Jambrović, Iren Nemes, Milana Pavlic, Sara Pejak, Paula Polanšćak, Tamara Sinković, Valentina Smuđ i Brigitte Strelec.


– Od mladih i novih igračica iskočila je Paula Polanšćak, koja stvarno igra dobro i hrabra je. Od nje se puno očekuje i tu ne bi trebalo biti problema. Za cijelu ekipu važno je i da je Sara Pejak spremna. Brigitte Strelec nam je donijela puno iskustva, a svoje nastupe odrađuje sa sto posto. Borbena je, ona to ima u sebi. Ne predaje se, baš kao nijedna od nas.


Dobro otvaranje


Najveći suparnčki sastavi dobro su poznati, sa svima njima Tigrice su odigrale puno velikih utakmica i uglavnom su pobjeđivale.


– Najvažnije je da mi budemo čvrste. Ako mi damo sve od sebe, nitko nam ne može ništa. Dobro smo počele sezonu. Ja sam osobno prezadovoljna. Valentina Gal se mora malo dignuti, a da je na dobrom putu, pokazala je protekle subote. Ti počeci sezone znaju nekad biti ovakvi i onakvi… Milana Pavlic se ozlijedila, ali i ona je na putu povratka. Protiv Istre je dobila njihovu najjaču igračicu. Mislim da za sada sezona dobro ide, a neke igračice se trebaju još malo dignuti. Mislim da će se to dogoditi na Svjetskom kupu.


Poslije pet kola domaće HEP Superlige Mlaka i Rijeka su na vrhu s devet bodova uz remi u derbiju.


– Ne znam kako bih opisala tu utakmicu. Svaka čast Mateji Juričić na 701 čunju i rekordu kuglane. Duga je sezona, sve je otvoreno. Na kraju dana, čeka nas još jedna utakmica s Rijekom, u koju bismo trebale ući još ozbiljnije nego sada.


Matea Juričić odlična

Matea Juričić, članica Rijeke, srušila je 617 čunjeva i ostvarila najbolji rezultat prvog dana kvalifikacija NBC kupa u Apatinu. Danas i sutra nastupaju ostale igračice Rijeke, koje također love jedno od prva četiri mjesta i polufinale.