Sve po planu

Košarkaši DepoLink Škrljeva počeli pripreme za Prvu ligu, trener Maleš zadovoljan s rosterom

Katarina Blažević

Košarkaši DepoLink Škrljeva

Košarkaši DepoLink Škrljeva

Momci su motivirani. Zadovoljan sam rosterom. Možda je još potreban jedan visoki igrač, ali vidjet ćemo kroz pripreme - kaže šef struke Petar Maleš



RIJEKA  Košarkaši DepoLink Škrljeva i Crikvenice tek su ovoga tjedna započeli pripreme za iduću sezonu s obzirom da Prva liga kreće nešto kasnije, 12. listopada. Od samog starta treninga jasno je da je Škrljevčanima cilj što prije se vratiti u Premijer ligu, dok će Kircima primarno biti osigurati ostanak u ligi.


Klub iz Bakra je nakon devet godina ispao iz elitnog društva te je na čelu s novim trenerom Petrom Malešom krenuo graditi u potpunosti novu momčad. U odnosu na prošlu sezonu, od seniora su ostali tek Leon Šljivarić, koji se vraća nakon ozljede, te Luka Ćošić. Tu je i još nekoliko juniora kluba, ali Zeleni neće biti neiskusni ove sezone. Od novih imena ističu se povratnici Davor Konjević i Jure Gunjina, tu su i Srđan Brocić te Marko Bošnjak, te nešto mlađi Roko Cetina i Nino Kotrulja.


– Momci su motivirani, nemam nikakvih problema. Pripreme su uvijek teške, ali oni to podnose bez problema. Još nam nedostaje Cetina, koji je trenutno s U-18 3×3 reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, dok će nam se Gunjina priključiti u petak. Još ćemo kroz pripremne utakmice vidjeti hoćemo li eventualno uzeti i jednog centra – kaže trener DepoLink Škrljeva Petar Maleš.




Šibenski strateg na kraju može biti zadovoljan rosterom. S obzirom na druge prvoligaške ekipe, Škrljevčani će na papiru biti sigurno jedni od favorita za ulazak u viši rang.


– Zadovoljan sam rosterom. One koje sam htio i čekao, poput Konjevića s kojim smo imali puno strpljenja, sada su ovdje. Davor je odličan igrač i u Škrljevu je domaći. Gunjina je polivalentan i jedan od onih koji živi košarku. Brocića smo prvog potpisali i on je premijerligaško ime, dobar dečko s energijom i brzinom. Bošnjak je zahvalan igrač dobrog šuta, a tu su još mladi Cetina i Kotrulja. I ostatak domaćih igrača se trudi i vidim da tu neće biti problema. Možda je još potreban jedan visoki igrač, ali vidjet ćemo kroz pripreme. Dogovorili smo pet, šest utakmica prije početka sezone. Prvo igramo s Crikvenicom, a onda sa slovenskim drugoligašima te sa Zabokom od domaćih premijerligaša – zaključio je Petar Maleš.