Odbojka na pijesku

KOP Opatija i dalje bez poraza na PH, odbojkaši prvi, odbojkašice dijele drugo mjesto

Portal Novi list

Mia Volarić i Valentina Devčić/Foto KOP Opatija

Mia Volarić i Valentina Devčić/Foto KOP Opatija

I dok se od opatijskih odbojkaša očekivao sam vrh poretka, djevojke su ugodne iznenadile jer nakon deset odigranih kola još nisu osjetile gorčinu poraza



RIJEKA Odbojkaši i odbojkašice KOP Opatija uspješno su odradilli još jedan krug klupskoga PH-a. Opatijci su zagrebačkih šest kola odradili uz četiri pobjede i dva remija. Svladali su Vukovar, Umag, Fažanu i Čazmu, a remizirali protiv Sigeta i Zagreba, te su nakon deset odigranih kola vodeći na ljestvici sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirani Siget. Važno je naglasiti da Đorđević, Smiljanić, Pavičević, Bogdanović, Lozić, Gavrilov, Babok i društvo u završna četiri kola posljednjega kruga natjecanja ulaze s boljim set količnikom od jedinog konkurenta za novu titulu prvaka, Sigećana.


I dok se od opatijskih odbojkaša očekivao sam vrh poretka, djevojke su ugodne iznenadile jer nakon deset odigranih kola još nisu osjetile gorčinu poraza. Upisale su tri pobjede i sedam remija te sakupile 13 bodova, koliko na svojem kontu ima i drugoplasirani Čakovec. Vodeći Siget ima bod više. Opatijska petorka (Volarić, Devčić, Koraca, Grčević i Šahinović) u dva dana odradila je čak šest napetih mečeva te ostvarila remije protiv Čakovca, Sigeta, Žnjana, Jaruna i Banjola te pobjedu protiv Fažane, prometnuvši se u najugodnije iznenađenje prvenstva. Nije nevažno naglasiti da Opatijke u posljednjem krugu natjecanja igraju protiv prvoplasiranih Sigećanki i drugoplasiranih Čakovčanki. Upravo ta dva dvoboja odlučivat će o raspletu na vrhu poretka.