Primorje EB

Karlo Dragošević uoči dvoboja sa Šapcem: ‘Ako se držimo plana, možemo dobiti utakmicu’

Igor Duvnjak

Šabac je jedna odlična ekipa. Ali, ako se mi budemo držali onog našeg plana, mislim da možemo, ali i hoćemo, dobiti ovu utakmicu - kaže Dragošević



RIJEKA – Mirna su i uobičajena jutra na plivalištu Kantride u kojima trener vaterpolista Primorja Erste Bank na treninzima usavršava raznorazne detalje u igri sa svojim igračima, tako i igru s igračem više ili manje, sve dok je uvijek u blizini njegova desna ruka, sportski direktor Petar Muslim. Tako je dok to društvo Primorjaša gleda prema subotnjoj večeri i razmišlja o izazovnoj domaćoj utakmici s još jednim u nizu kvalitetnih konkurenata, ovog puta sa šabačkim gostima. Na ćakuli poslije treninga novinarima se na konferenciji za medije obratio mladi igrač doveden iz Splita, Karlo Dragošević, posvjedočio je svoju uspješnu aklimatizaciju na Kantridi, isto tako i izradio nadu i želju da sa suigračima u subotu ostvari pun pogodak.


– Mogu reći samo sve najbolje, zadovoljan sam s momčadi, s trenerom i uopće sa svime ovdje – kaže Karlo Dragošević, mlada nada hrvatskog vaterpola, igrač kojem je tek 18 godina, pristigao je iz splitskog Mornara. – Kada se u svemu ovome govori o treneru, Igor Hinić je odličan. S njim se puno radi i od njega također puno učimo. Zna se da je bio veliki igrač.


Nema opuštanja


On i ova mlada riječka momčad plivaju sve nasuprot krupnim ribama, iz nastupa u nastup igraju sa zvučnim imenima iz sastava raznih suparnika o ovoj Premijerligi, ocijenjenoj kao najjačoj u Europi.




– Redom su to vrhunske momčadi, u ovoj ligi sve su momčadi odlične. Stoga tu jednostavno nema mjesta za nekakva izvlačenja, a kamoli nekakva opuštanja ili odmaranja. Uvijek treba ići najjače što se može i davati najviše od sebe u svakoj utakmici, pružati maksimum.


Činjenica je da su Karlo i razni njegovi mladi suigrači iz nastupa u nastup na velikim kušnjama, igrajući protiv tolikih klasnih igrača, tako je od početka sezone. U razdoblju su sazrijevanja i ovakvi im susreti mnogo znače u skupljanju iskustava i ostvarivanja željenog napretka u karijeri.


– Svakom mladom igraču mnogo pomaže igrati protiv ovako jakih suparnika. Eto, sada pritom osjećam kako se igrački razvijam puno više nego dok sam igrao u Splitu. Nema dvojbe da sve ovo može puno pomoći nekom mladom igraču u njegovom razvoju.


Više od plana


Primorjaši su se prošle sezone u Europskom kupu ogedali sa Šapcem, Riječani su tada ostvarili obilan »prebačaj norme«, doplivali su čak u finale ovog kontinentalnog kupa. Sada su, međutim, u vodi neka nova imena, među njima i Dragošević, koja se u subotnjoj večeri trebaju suprotstaviti Šapčanima.


– Nema nikakvih dilema da je Šabac jedna odlična ekipa. U Premier Regionalnoj ligi igraju već duži niz godina. U momčadi imaju nekoliko iskusnih igrača poput Stojanovića i Mačića na koje moramo obratiti veću pozornost. Ali, ako se mi budemo držali onog našeg plana i uopće svega što dogovaramo, mislim da možemo, ali i hoćemo, dobiti ovu utakmicu.


Susret na Kantridi igra se sutra od 20 sati.