Vaterpolo

Karlo Babić pred gostovanje Primorjaša u Budvi: Pružit ćemo naš maksimum, kao i u Kragujevcu

Igor Duvnjak

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



Preksutra je još jedna od tolikih epizoda u višedesetljetnom rivalstvu vaterpolskih klubova sa jadranskog sjevera i juga, riječkog Primorja Erste bank i Primorca iz Kotora.


Ovog puta je riječ o utakmici Regionalne lige, koja se igra u Budvi iz poznatih razloga, radi nezadovoljstva što još od 2021. kada je bazen u Kotoru dobio ime Zoran Đimi Gopčević, naziva se po pokojnom reprezentativcu koji je u doba Domovinskog rata bio čuvar u zloglasnom zatvoru Morinj gdje su mučeni i ubijani Hrvati.


Slijedom, toga, hrvatska reprezentacija i naši klubovi igrati će bilo gdje u Crnoj Gori osim u Kotoru, sve dok se ne promijeni ime tamošnjeg plivališta.




U međuvremenu Primorjaši su i dalje stalni putnici dok njihovi navijači još moraju čekati da na djelu vide ovu podmlađenu momčad Igora Hinića, strpit će se do idućeg vikenda kada u Rijeci u sklopu ove Regionalne lige gostuje šibenski Solaris.


Riječke kapice su već zaboravile uspješni izlet u Kragujevac u kojem su iznenadile favorita Radničkog, za njima je i europsko nadmetanje u Europskom kupu u Budimpešti na kojem pak nisu uspjeli iznenaditi velike favorite Pro Recca Waterpolo i domaći BVSC, završivši tako svoja europska nadmetanja u rujnu, od početka listopada pa nadalje pred njima je Regionalna liga prva i osnovna zadaća.


Budvanski ispit je u ovom nizu nova teška zadaća, nakon spomenutih momčadi nanovo igraju sa favoritima, da im riječka mladost planira pružiti adekvatni otpor u petak čulo se i na današnjoj pressici na kojoj su Karlo Babić i Gabrijel Burburan kratko najavili nadmetanje s imenima kalibra Nemanje Vica, Draška Brguljana i ostalih iz sastava trenera Vjekoslava Paskovića, ekipe koja je nakon duge pauze postala crnogorski prvak poslije pobjede nad susjedima iz hercegnovskog Jadrana.


– U nedjelju smo se vratili s onog turnira Europskog kupa i praktički su odmah počele pripreme za ovu utakmicu u petak – kaže Karlo Babić.


– Analizirali smo naravno njihovu ekipu, to je jedan vrlo kvalitetan sastavu kojem igra i zlatni srpski centar s Olimpijskih igara Nemanja Vico, stariji, iskusni igrač.


Ima među njima još zapaženih imena, kvalitetna su momčad, ali pružiti ćemo naš maksimum kao u Kragujevcu. Tražiti ćemo priliku u njihovim eventualnim greškama da ostvarimo tu pobjedu u gostima.


Tijekom tjedna Primorje EB je odigralo i utakmicu sa standarnim sparing partnerom Triestinom. Unatoč tome što je ekipa uoči ovog vikenda suočena s činjenicom da će u Budvi biti oslabljena pošto se Dariju Rakovcu, koji je ozlijedio prst na ruci pridružio Len Dujmić, koji je ozlijedio preponu, ne čuju se pesimističke poruke.


– Spremali smo se za Primorac koji nam je u biti nepoznat suparnik ali znamo da suparnici imaju jako dobru momčad- kaže Gabrijel Burburan, jedan od klupskih ljetošnjih slavljenika, prvaka Europe U 19 iz Ivana Maura Čubranića i Viktora Tončinića.


– Mi smo se pak vratili s turnira Europskog kupa, nismo tamo uspjeli proći dalje te nam je fokus na Regionalnoj ligi, to nam je cilj. Gladni smo pobjede, idemo tamo uzeti tri boda.