NIKOLINA GOLOMBOŠ

Karatistica TAD-a osvojila je broncu na SP-u: “Sretna sam i tužna u isto vrijeme”

Ivana Vaupotić

Nikolina Golomboš

Nikolina Golomboš

Nakon europske titule očekivanja su bila velika, ali i bronca je dobar rezultat. U repasažu sam bila prilično uvjerljiva, osjetila sam žar za borbom nakon gorkoga poraza i baš sam grizla - kaže Nikolina



RIJEKA   Nikolina Golomboš može itekako biti ponosna na broncu koju je osvojila u kategoriji preko 68 kilograma na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu u Veneciji. Mlađa seniorka TAD-a je zajedno s viceprvakinjom Emom Sgardelli (Champion, do 50 kg) i brončanom Darijom Šnajder (Ri-Croatia, do 61 kg) ostvarila jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog i riječkog karatea u mlađim uzrasnim kategorijama.


– Sretna sam i tužna u isto vrijeme, moj cilj je bio zlato, ali ni bronca nije za zanemariti. Zadovoljna sam, ali nastavljam raditi i na idućem natjecanju opet ciljam na zlato – započela je Nikolina Golomboš, aktualna mlađeseniorska prvakinja Europe, koja je u borbi za broncu svladala Rumunjku Mariju Cristinu Coman 3:2.


Preglasavanje


– Svatko tko ide na svjetsko prvenstvo sprema se za zlatnu medalju. Nakon europske titule očekivanja su bila velika, ali ipak je to svjetsko prvenstvo, puno je jače od europskoga prvenstva i bronca je dobar rezultat. U repasažu sam bila prilično uvjerljiva, osjetila sam žar za borbom nakon gorkoga poraza i baš sam grizla.




Nikolina Golomboš je nastup na svjetskoj smotri otvorila u drugom kolu u kojem je sudačkim preglasavanjem izgubila od Ruskinje Darije Juškove (3:3), koja ju je plasmanom u finale povukla u repasaž u kojem je bila uspješnija od Austrijanke Emme Schuetze (8:2), Norvežanke Hannah Stubsjoen (12:4) i Slovenke Zale Marije Žibret (8:2).


TAD


– Taj poraz na startu me malo pokolebao, meč sam izgubila svojom pogreškom jer sam u zadnje dvije sekunde izašla izvan borilišta i izgubila prednost prvog boda, iako situacija uopće nije bila da moram izlaziti i samim time sam se dovela u situaciju da rezultat bude izjednačen i da ide na sudačku odluku. Bilo je teško čekati daljni razvoj situacije jer, iskreno, nisam baš vjerovala u kvalitetu protivnice i mislila sam da će ispasti. Srećom, došla je do finala pa sam se imala priliku boriti za broncu – nastavila je 20-godišnja Siščanka, koja je od studenoga prošle godine članica TAD-a. Na svojem prvom velikom natjecanju za riječki klub, Europskom prvenstvu za mlađe seniore, što je u veljači održano u Tbilisiju, osvojila je zlato. Prošle je nedjelje postala vlasnica mlađeseniorske svjetske bronce, a za nešto manje od četiri mjeseca u Poljskoj će nastojati obraniti europsku titulu.


– Meni je u Rijeci stvarno odlično. Sviđa mi se grad i atmosfera u klubu. Moji rezultati pokazuju da radimo dobar posao. Sada ću se prvo malo odmoriti, a onda za dva tjedna počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj. To će biti moje posljednje mlađeseniorsko natjecanje pa se zna što mi je cilj. Obrana titule i još jednom se popesti na najviše postolje – zaključila je Nikolina Golomboš.