Tin Brubnjak

Kapetan vaterpolista Primorja EB nakon osvojenog trećeg mjesta: “Ovo je bila magična sezona”

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

Premašili smo sva naša očekivanja. Baš je bio gušt vidjeti ovaj oproštaj s publikom. Uistinu su nas lijepo nagradili za cijelu lijepu sezonu - kaže Brubnjak



 RIJEKA  Vaterpolisti Primorja Erste Bank okončali su impresivnu sezonu na tako upečatljiv način da su na oproštaju od sezone, u odlučujućoj utakmici za treće mjesto u prvenstvu Hrvatske, razdraganim navijačima Dan državnosti i blagdan Tijelova čestitali bombastičnom pobjedom nad Mladosti od čak 16:7. Ishod duela naizgled ipak malo izjednačenijih momčadi izazivao je uzdahe riječkih navijača, izvedba njihovih miljenika prije odlaska na itekako zasluženi odmor nije ih mogla ostaviti ravnodušnima. Pobjedu su sazidali na itekako čvrstim temeljima, pred vratarom Maurom Ivanom Čubranićem postavili su barikade pred gostujuće napadače koji su tako često zamuckivali da su do kraja uspjeli dati samo sedam golova. Dojam je još impresivniji činjenicom da su ih više od pola postigli u posljednjoj četvrtini, kada je na pitanje o pobjedniku bilo odavno odgovoreno, a minute su prolazile u feštarskoj atmosferi u vodi i na tribinama. Do tada su gosti u tri četvrtine postigli tri gola, mizeriju, kao da se igra s Medveščakom, a ne s njegovim trofejnim susjedom, klubom kao što je Mladost.


Kada je pak o učinku »revolveraša« Igora Hinića riječ, opet su bili ubitačni. I u prvoj utakmici u Rijeci u kojoj su doživjeli poraz te u zagrebačkoj pobjedi, četrnaest su puta pogodili cilj, ovoga puta su bili još darežljiviji sa 16 pogodaka. Na kraju je sve to smiješano u opojan koktel, iznenađujuće visoku pobjedu riječkih delfina pored kojih je suparnik nemoćno plutao.


Imperativ


– Da, ugodno smo se iznenadili, nitko nije mogao očekivati ovakvu utakmicu koja je bila jednostrana – kazao je Tin Brubnjak, ponosan i zadovoljan kapetan riječkog sportskog hita s Kantride. Optimisti u domaćem taboru nadali su se pobjedi koja nosi treće mjesto u Hrvatskoj i kvalifikacije za Ligu prvaka, ali ne i ovakvoj dominaciji Primorjaša koji su na oproštaju od sezone još jednom ugodno iznenadili. U golijadu je utkao četvrtinu domaćih pogodaka, autor je četiriju golova.




– Smatram da smo u ovu utakmicu ušli na pravi način. Na kraju krajeva, ispada kako je ovo bila samo naša utakmica, sve smo učinili da je dobijemo, ostvarili smo što smo željeli. Poslije prve četvrtine gosti su se jednostavno nekako počeli gasiti. Nisu imali odgovore na našu obranu. Mislim pak da smo mi itekako odgovorno zaključili ovu sezonu na kraju koje smo zasluženo na trećoj poziciji u Hrvatskoj.


Treći, odlučujući susret na Kantridi za mjesto koje je itekako vrijedno jer Primorjašima omogućuje igranje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, izboren je u uzbudljivoj zagrebačkoj utakmici. Poslije poraza na Kantridi, Riječani su igrali pod imperativom punoga pogotka, dugo su lomili otpor Zagrepčana i na kraju ga i slomili, pokazavši već toliko puta iskazanu mentalnu čvrstinu i osiguravši oproštaj od sezone baš na njihovoj Kantridi.


– U Zagrebu smo pak na početku primili nekoliko glupih golova i to je uvjetovalo nastavak utakmice. Naime, nakon toga je uvijek teško igrati, nastavlja se s nekakvom sumnjom u krajnji uspjeh. Ali prema kraju utakmice je bilo sve bolje, uspjeli smo sve vratiti na svoju stranu. Na svu sreću, u odlučujućoj utakmici na Kantridi za ovako nešto nije bilo nikakve potrebe.


Atmosfera


Osim pobjede na oproštaju od sezone, pamtit će se i ugođaj na tribinama, navijači su bili kao jedan s momcima u vodi i nakon susreta nisu otišli s bazena, već su slavili s riječkom momčadi. U obostranom pljesku navijači su aplaudirali igračima, a igrači njima. Sve viđeno na kraju uklopilo se u sezonu iz snova za mlade riječke vaterpoliste. Dovoljno je samo spomenuti europske trijumfe nad Hannoverom, BVSC-om, Dinamom iz Tbilisija, Vouliagmenijem, te na kraju Spandauom na Final Fouru LEN Euro kupa, u kojem su riječke kapice kao velika senzacija ovog natjecanja od uloge potpunog autsajdera doplivale do drugog mjesta.


– Ovo je bila magična sezona. Premašili smo sva naša očekivanja i mislim da će svi biti zadovoljni s nama. U sve se uklapa ta slika na kraju sezone, baš je bio gušt vidjeti ovaj oproštaj s publikom. Uistinu su nas lijepo nagradili za cijelu lijepu sezonu.


Umor i odmor su u posljednje vrijeme često spominjane riječi među riječkim vaterpolistima koji konačno mogu odahnuti. Kapetan je zadovoljan magičnim rezultatima koji, međutim, nisu nastajali magičnim formulama, već se za njih trebalo »magično naraditi«, sve od početka priprema u dalekom srpnju pa nadalje.


– Itekako smo se potrudili. Igrači jako dobro znaju koliko smo se naradili. Skidam kapu svim našim momcima i itekako sam ponosan na sve njih – poručio je Tin Brubnjak, kapetan riječke vaterpolske uspješnice, sastava koji će nakon duge sezone guštati u toliko čekanom i itekako zasluženom odmoru.