Regata Galijola

Jedrilica Follow us Vulkan nova prva ušla u cresku luku, drugi posada Diega Biljana, a treća skipera Andreja Božića

Aleksandra Kućel Ilić

Foto JK Opatija

Foto JK Opatija

Nažalost, i ovaj put je Regatni odbor ponovno morao skratiti regatu radi bezvjetrice u riječkom zaljevu



OPATIJA Ovogodišnja 41. regata Vela Vrata – Galijola 2023. uspješno je završena s dva odjedrena plova. Regatu koju je uspješno organizirao Jedriličarski klub Opatija pod pokroviteljstvom ACI-ja, boduje se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Kvarnera po Yrdstick premjeru. Regata je ove godine zbog vremenskih uvjeta startala na Porozini. Puhala je bura i istočnjak snage 8 – 22 čvora. Posada Ivice Šćurića s jedrilicom »Follow us Vulkan nova« (Opatija) prva je ušla u cresku luku, jedreći ukupno dva sata i dvije minute. Druga u cilj stigla je posada Diega Biljana (Opatija), a treća je ušla posada Andreja Božića (Neverin Čavle). U večernjim satima svi natjecatelji, njih više od sto, družilo se u ACI-jevoj marini u Cresu uz prigidan domjenak.


Povratak je uslijedio ispred lukobrana u Cresu po buri snage 6 – 15 čvorova. Nažalost, i ovaj put je Regatni odbor ponovno morao skratiti regatu radi bezvjetrice u riječkom zaljevu. Ponovno je prvi bio Ivica Šćurić, drugi Diego Biljan, a treći Dalibor Jurčić, svi članovi Opatije.


– Zahvaljujući glavnom pokrovitelju ACI-ju te brojnim lučkim upravama, sudionicima ove tradicionalne regate ništa nije nedostajalo – poručili su iz JK Opatija.