Jaki turnir

Hrvatskoj boćarskoj reprezentaciji tri zlata, dva srebra i tri bronce u Monte Carlu

Zlatko Horvat

Foto FB HBS

Foto FB HBS

Titule prvaka osvojili su Nives Jelovica i Ema Maršanić u štafeti, Manuel Peršić i Adrian Šipek u štafeti i Luka Dorić u preciznom izbijanju



MONTE CARLO Hrvatska boćarska reprezentacija osvojila je tri zlata, dva srebra i tri bronce na prestižnom turniru u Monte Carlu. Nastupile su boćarice Nives Jelovica (Komiža), Ema Maršanić (Pula), U-18 sastav predstavljali su Adrian Šipek (Sveti Jakov/Zagon) i Manuel Peršić (Vodnjan/Pula), dok su u konkurenciji U-15 bili Tian Baričević (Pula/Vodnjan) i Luka Dorić (Križišće/Kukuljanovo).


Titule prvaka osvojili su Nives Jelovica i Ema Maršanić u štafeti, Manuel Peršić i Adrian Šipek u štafeti i Luka Dorić u preciznom izbijanju. Srebrni su bili Nives Jelovica u preciznom izbijanju i štafeta Baričević i Dorić. Adrian Šipek i Manuel Peršić poraženi su u polufinalu par klasično, kao i Tian Baričević i Luka Dorić. Plasman među četiri najbolja ostvario je i Adrian Šipek u preciznom izbijanju.


– Šest finala je velik uspjeh. Radi se o jednom od najvećih svjetskih turnira na koji tradicionalno stiže puno reprezentacija. Izborili smo šest finala, a po odličjima smo odmah iza Francuza – kaže direktor svih boćarskih reprezentacija Vjekoslav Matetić.