SP u Uzbekistanu

Hrvatska futsal reprezentacija poražena od Tajlanda na otvaranju Mundijala u Uzbekistanu

Portal Novi list

Antonio Sekulić/Foto PIXSELL

Antonio Sekulić/Foto PIXSELL

Hrvatskoj za toliko željenu pobjedu nije bilo dovoljno ni preko 30 pokušaja prema vratima discipliniranih i trkačkih spremnih viceprvaka Azije

Hrvatska – Tajland 1:2




BUKHARA Utakmica 1. kola skupine B SP-a u Uzbekistanu: Hrvatska – Tajland 1:2 (0:1). Dvorana Sveučilišnog sportskog kompleksa. Gledatelja: 1000. Sudac: Cristian Espindola (Paragvaj). Strijelci: 0:1 Osamanmusa (3′), 0:2 Jungwongsuk (30′), 1:2 Sekulić (31′). Žuti kartoni: Novak (Hrvatska).


HRVATSKA: Primić, Vukmir, Novak, Jelovčić, Perić, Bašković, Kustura, Čekol, Kuraja, Marinović, Sekulić, Jurlina, Mataja.


TAJLAND: Senbat, Prapharhan, Phalaphurek, Jungwongsuk, Osamanmusa, Hankampa, Wingwon, Sornwichian, Wongkaeo, Janphon, Arnsanayalak, Srirangpirot, Thueanlang, Chaemcharon.




Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela ostvariti toliko željenu pobjedu na otvaranju SP-a u Uzbekistanu. Hrvatski “hakleri” svoj prvi nastup na Mundijalu nakon 24 godine okončali su porazom od viceprvaka Azije. Hrvatskoj za pobjedu nije bilo dovoljno ni preko 30 udaraca prema golu, kao ni dominacija u većem dijelu utakmice.


Požrtvovni, jako dobro organizirani i trkački spremni Tajlanđani iskoristili su u prvom poluvremenu jedinu pogrešku u zadnjoj liniji Hrvatske do odmora, rano poveli, a onda uspješno odolijevali brojnim hrvatskim napadima do odmora. Nastavak je donio drugačije odnose snaga. Tajlanđani su podigli razinu agresivnosti i nametnuli se presingom koji im je nakon pola sata utakmice donio i drugi pogodak. Pivot Antonio Sekulić je brzo uzvratio. Okrenuo je svojega čuvara i zakucao loptu u kut za 1:2. Hrvatska je u završnici krenula po bod, ušao je i igrač umjesto vratara, no vratar Senbat je s nekoliko sjajnih reakcija sačuvao pobjedu svoje momčadi.


– Odigrali smo dobru utakmicu nakon koje možemo žaliti za propuštenim prilikama. Tajlanđani su bili sretni i spretni, a njihov vratar je branio izvan svojih mogućnosti. Nažalost u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji – rekao je Sekulić.


Izborniku Marinku Mavrović jasno je da su Hrvatskoj šanse u utorak protiv Brazila (17 sati) vrlo male.


– Brazil je veliki favorit, no tražit ćemo svoje šanse kao i u svakoj utakmici. Jasno je međutim da puno realnije šanse imamo protiv Kube. To je utakmica koja može odlučivati o trećem mjestu u skupini i eventualnom prolazu – rekao je izbornik.