SP u Uzbekistanu

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela izbjeći (pre)visoki poraz od Brazila

Portal Novi list

Marko Kuraja/Foto PIXSELL

Marko Kuraja/Foto PIXSELL

Hrvatskoj za prolaz u osminu finala treba pobjeda nad Kubancima u posljednjem kolu, ali će istodobno morati razmišljati i o gol razlici budući da u drugi krug idu samo četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija po skupinama

HRVATSKA   BRAZIL 1:8




BUKARA  Utakmica 2. kola SP-a u futsalu: Hrvatska – Brazil 1:8 (1:4). Dvorana u sveučilišnom kompleksu. Gledatelja: 1000. Sudac: Ebrahim Mehrabi (Iran). Strijelci: 0:1 Pito (13′), 1:1 Marinović (16′), 1:2 Dyego (17′-10m), 1:3 Marcel (18′), 1:4 Neguinho (18′), 1:5 Marcel (24′), 1:6 Pito (25′), 1:7 Arthur (29′), 1:8 Rafa Santos (37′). Žuti kartoni: Kuraja (Hrvatska), Crveni karton: Kuraja (17′).


HRVATSKA: Primić, Jelovčić, Čekol, Marinović, Perić, Bašković, Kustura, Vukmir, Novak, Kuraja, Sekulić, Jurlina, Mataja.


BRAZIL: Willian, Marlon, Marcel, Dyego, Pito, Guitta, Diego, Neguinho, Marcenio, Lino. Ferrao, Arthur, Rafa, Felipe.




Hrvatska futsal reprezentacija doživjela je i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Za razliku od uvodnog posrtaja protiv Tajlanda poraz od Brazila spada u red – očekivanih. Carioce su postigle 10 pogodaka na otvaranju turnira Kubancima, a onda su najveći favoriti za osvajanje Mundijala zabili osam pogodaka Hrvatskoj. Nadali su se izabranici izbornika Marinka Mavrovića da mogu nešto napraviti, no na kraju se morali pomiriti s visokim porazom koji ih stavlja u tešku poziciju uoči posljednjeg kola i susreta s Kubom. Hrvatskoj za prolaz u osminu finala treba pobjeda nad Kubancima, ali će istodobno morati razmišljati i o gol razlici budući da u drugi krug idu samo četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija po skupinama. Zbog toga nije bilo svejedno s koliko golova razlike će se izgubiti od Brazilaca.


Hrvatski plan dobro se odvijao do 17. minute utakmice. Hrvatska je nakon vodstva Pita izjednačila preko Marinovića na dodavanje Kusture. Činilo se u tim trenucima da će hrvatskih “hakleri” na odmor s obećavajućih 1:1. No, onda je u 17. minuti Marko Kuraja neoprezno ušao u Brazilca Dyega. Klupa Brazila tražila je video provjeru, a suci vidjeli udaranje laktom i pokazali crveni karton hrvatskom reprezentativcu. Budući da je to bio šesti akomulirani prekršaj Dyego je iskoristio kazneni udarac s deset metara i probio Primića za vodstvo Brazila. Ubrzo je Marcel svoj prodor okončao golom za 3:1, a onda je i Neguinho pogodio rašlje za 4:1 uoči odlaska na odmor.


Nastavak se pretvorio u odrađivanje posla za Brazilce. Hrvatski malonogometaši trudili su se ublažiti štetu, no na kraju osim jedne vratnice nisu uspjeli u tome. Brazil je ovom pobjedom potvrdio prolaz baš kao i Tajland koji je pobijedio Kubu 10:5 u drugom susretu 2. kola. U posljednjem kolu u petak Brazil i Tajland će u međusobnom susretu igrati za prvu poziciju u skupini, dok će Hrvatska protiv Kube (14.30 sati) loviti uvjerljivu pobjedu kako bi eventualno prošla dalje.