Ima iskustva

General-pukovnik američke vojske imenovan za izvršnog direktora OI u Los Angelesu

Hina

Reynold Hoover/Foto REUTERS

Reynold Hoover/Foto REUTERS

Na poziciji izvršnog direktora naslijedit će Kathy Carter, koja je odstupila krajem prošle godine



LOS ANGELES  General-pukovnik američke vojske s tri zvjezdice Reynold Hoover (63) imenovan je za novog izvršnog direktora Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine, objavio je Organizacijski odbor LA28.


Hoover dolazi u LA28 nakon vodećih pozicija u američkoj vojsci, zajedno s višim civilnim ulogama u saveznoj vladi, i donosi značajno iskustvo u planiranju, operacijama i logistici kako bi pomogao u realizaciji najvećeg svjetskog mirnodopskog okupljanja – Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, objavio je LA28.


Na poziciji izvršnog direktora naslijedit će Kathy Carter, koja je odstupila krajem prošle godine.




“Reynold je jedan od rijetkih ljudi u zemlji koji posjeduje operativnu i logističku stručnost kakvu zahtijevaju Olimpijske i Paraolimpijske igre“, rekao je u izjavi Casey Wasserman, predsjednik LA28.


“Dobio je zadatak s nekim od najsloženijih izazova naše nacije i sretni smo što ga imamo u našem timu dok se pripremamo dočekati svijet 2028. godine,” dodao je.


Među brojnim vojnim zadaćama, Hoover je nadgledao logistiku kao zapovjednik zajedničkog zapovjedništva za podršku Afganistanu, tijekom operacije Trajna sloboda od 2009. do 2010. godine.


Također je služio na vodećim položajima u Saveznoj agenciji za upravljanje izvanrednim situacijama (FEMA) od 2002. do 2005. i kao posebni pomoćnik za domovinsku sigurnost predsjednika SAD-a Georgea W. Busha.


“Pomoć u održavanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara na američkom tlu poslužit će kao vrhunac moje karijere u javnoj službi. Sport je snažna okupljajuća snaga i životna je prilika da kroz Igre okupimo zajednicu Los Angelesa, naciju i svijet,” poručio je Hoover.