SuperSport HMNL

Futsal momčad Rijeke u petak u Puli otvara prvenstvo, želja je otići do kraja…

Ivan Volarić

Momčad Rijeke puca visoko nadolazeće sezone/Foto M. ĐEKIĆ

Momčad Rijeke puca visoko nadolazeće sezone/Foto M. ĐEKIĆ

Plasman u polufinale doigravanja ne bi smio biti upitan - smatra Elvir Husarić



RIJEKA  Glatkom pobjedom nad Uspinjačom Gimka (3:0) futsal momčad Rijeke zaključila je pripremno razdoblje. U petak Bijeli će gostovanjem u Puli otvoriti svoju premijernu sezonu u SuperSport HMNL-u od koje se na Trsatu očekuje najviši mogući doseg. Elvir Husarić, Puljanin s dugogodišnjim riječkom »malonogometnom« adresom, u pripremama je bio prvi klupski strijelac i potvrdio da će i u nadolazećoj sezoni predstavljati snažnu kariku u momčadi trenera Duje Maretića.


– Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme, ali i kako smo odigrali sve prijateljske utakmice. Mislim da je i trener zadovoljan. Sada kreću pripreme za gostovanje u Puli, gdje ćemo, nadam se, osvojiti prva tri boda u novoj sezoni – započeo je Husarić.


U rodnom gradu


Rijeka je u prijelaznom roku dovela četiri reprezentativna pojačanja (Turk, Rosić, Vesel i Čeh) koja su se relativno brzo uklopila i uigrala s osloncima ekipe koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka u Prvoj HMNL.




– Moramo još puno raditi, ali dosta dobro smo se uigrali. Dobili smo u ljetnom prijelaznom roku stvarno kvalitetne igrače. Što se lige tiče, dosta je izjednačena, ali mi smo u prvom redu jako dobra klapa u svlačionici. Osim toga, stvarno jako dobro treniramo. Plasman u polufinale doigravanja ne bi smio biti upitan, a nama je želja osvojiti prvenstvo – nadovezao se Husarić i u prvi red favorita za trofeje izdvojio aktualnog prvaka Dinama, osvajača Kupa Futsal Pulu i finalista doigravanja Olmissum.


Elvir Husarić/Foto M. ĐEKIĆ


Za rođenog Puljanina susjedski derbi idućega petka ima posebno značenje.


– Istina, igrat ću u svojoj dvorani, 20 metara od svoje kuće. Baš se veselim toj utakmici. Puljani su prošle sezone osvojili Kup i ispali u polufinalu doigravanja. Međutim, sve su to bile tijesne utakmice, mogli su otići i u finale doigravanja. Na kraju je Dinamo prošao i osvojio titulu. Što se kadra tiče, u prijelaznom roku su im otišli neki strani igrači, doveli su na njihova mjesta također igrače iz inozemstva. Domaće snage ostale su na okupu.


Navijački naboj


Nogometni derbiji na relaciji Pula – Rijeka uvijek su nabijeni posebnim tenzijama.


– Nadam se da će taj navijački naboj biti prisutan na tribinama, da će dvorana biti puna i da će sve gorjeti. Jasno, u onom pozitivnom sportskom smislu. Mi jedva čekamo utakmicu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo – kaže Husarić koji će početak prvenstva dočekati u dobroj formi.


– Nisam propustio niti jedan trening od početka priprema. To se valjda ponekad vrati – zaključio je Husarić uz neizbježni smiješak.


Deset klubova u SuperSport HMNL-u razigravat će po klasičnom dvokružnom modelu, a onda slijedi doigravanje u koje će se plasirati prvih osam ekipa. Četvrtfinale doigravanja igra se na dvije dobivene utakmice, polufinale i finale na tri dobivene utakmice s time da prednost domaćeg terena ima bolje plasirana momčad nakon 18 odigranih kola. Zimske pauze nema, igra se i nakon Božića i trećeg dana iduće godine. Doigravanje počinje početkom travnja, a sve zajedno završava dva mjeseca kasnije. U kup natjecanju novost su dvije utakmice u finalu. Riječani se nadaju da će se naći tamo. Kao i u finalu doigravanja. Ono što je sigurno jest da će TV kamere često biti na Trsatu. Dvije utakmice po kolu ići će u izravnom prijenosu na Maxsport kanalu.


HMNK Rijeka

 


Vratari: Carlo Berković, Antonio Grlj, Leon Tomić i Ante Ožbolt.


Braniči: Žiga Čeh, Loren Radić i Teo Hajdaraj.


Lijevi bekovi: Đorđe Rosić, Max Vesel, Filip Kamauli, David Lučić.


Desna krila: Teo Turk, Alen Fetić i Ivan Petrović.


Pivoti: Luka Suton, Elvir Husarić, Mihael Matijević i Deni Manestar.


Stručni stožer, trener: Duje Maretić. Pomoćnici: Romano Pejnović. Robert Grbić i Darko Milanković. Kondicijski trener: Armando Pejnović. Fizioterapeut: Robert Greblički. Trener vratara: Alan Holsinger. Tim menadžer: Dalibor Radusin.