Nakon sjajnih pariški dana na središnjem zagrebačkom trgu pojavili su se hrvatski osvajači medalja. Na Trgu bana Josipa Jelačića stigli su “zlatni” veslači Martin i Valent Sinković i judašica Barbara Matić, te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić.


Donna Vekić zbog drugih obaveza nije u Hrvatskoj, međutim javila se video vezom, a na Trgu su se pojavili i kanuist Matija Marinić, te veslači braća Patrik i Anton Lončarić.




Premda zbog godišnjih odmora, ranijeg termina i velike vrućine “trg” nije bio pun, atmosfera je bila sjajna. Naši olimpijci odlično se zabavljali na pozornici, čak su sa Zaprešić Boysima zajedno otpjevali pjesmu “Igraj moja Hrvatska”.


Hrvatska je do sada osvojila dva zlata, srebro i dvije bronce, međutim Olimpijske igre još nisu završile. Tekvondašicu Lenu Stojković čeka borba za broncu, hrvatski vaterpolisti su ušli u polufinale, Saru Kolak očekuje finale u bacanju diska, a kajakašica Anamaria Govorčinović je u polufinalu. Još nas očekuju i nastupi Bojane Bjeljac i Mateje Parlov Koštro u maratonu, kao i tekvondaša Marka Golubića i Ivana Šapine.