Pripremna utakmica

FOTO Rijeka namučila aktualnog prvaka Dinama u pravoj futsal poslastici na Trsatu

Ivan Volarić

Zajednička fotografija prije žestokog obračuna na parketu/M. GRACIN

Zajednička fotografija prije žestokog obračuna na parketu/M. GRACIN

Igralo se u ritmu Lige prvaka gdje će Modri uskoro nastupiti. Husarić i Rosić strijelci za Riječane

Rijeka – Dinamo 2:2




RIJEKA Prijateljska futsal utakmica: Rijeka – Dinamo 2:2 (2:1). Dvorana mladosti. Gledatelja: 400. Strijelci: 1:0 Husarić (9′), 2:0 Rosić (14′), 2:1 Berković (15′-ag), 2:2 Mitrović (29′). Žuti karton: Husarić, Rosić (Rijeka), Zonjić (Dinamo).


RIJEKA: Berković, Grlj, Kamauli, Čeh, Turk, Husarić, Matijević, Manestar, Rosić, Vesel, Ožbolt, Hajdaraj, Radić, Petrović.


DINAMO: Piplica, Pavlić, Prgomet, Čekol, Horvat, Dekanić, Mužar, F. Novak, Zonjić, Konsuo, Mitrović, Fotak, Čop, Pasariček, Gudasić.


Žiga Čeh/M. GRACIN




Futsal momčad Rijeke pošteno je namučila Dinamo u pripremnoj utakmici na Trsatu potvrdivši još jednom da visoke ambicije nadolazeće sezone imaju realne temelje. Počelo je miroljubivo, zajedničkim fotografiranjem. Aktualni prvak i jedan od najvećih izazivača u prijateljskom zagrljaju. Međutim, nastavilo se u žestokom, natecateljskom  ritmu, iako su obje ekipe zaigrale oslabljene. Gosti bez reprezentativca Tihomira Novaka, te Pranjića i Ciglera, a Riječani bez dvije udarne napadačke igle Fetića i Sutona, te mladoga Lučića.


U 9. minuti Husarić je izvukao iz rukava još jednu svoju majstoriju. Primio je dugu loptu od vratara Berkovića i provukao vrataru Piplici kroz noge za 1:0. Husarić je u 13. minuti zatresao okvir gola i najavio drugi pogodak u režiji Rosića na asistenciju Turka iz – auta. Uzvratili su u 15. minuti Modri preko reprezentativca Čekola koji je prevario Berkovića direktnim udarcem iz kornera. Doduše, vratar Riječana je na kraju nogom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. I u nastavku se igralo u izrazito visokom ritmu – na razini Lige prvaka u kojoj će Modri uskoro nastupiti.


Elvir Husarić provukao je loptu kroz noge vrataru Anti Piplici za radno vodstvo Bijelih/M. GRACIN

Elvir Husarić provukao je loptu kroz noge vrataru Anti Piplici za radno vodstvo Bijelih/M. GRACIN


Mitrović je u 29. minuti poslao loptu kraj Berkovića za poravnanje i uvodu u vruću posljednju četvrtinu utakmice. Ubrzo se zatresao i okvir riječkoga gola, uslijedila i jedna sjajna intervencija Berkovića. Činilo se da Riječani polako gube dah, no Maretićevi igrači iz drugoga plana ugodno su iznenadili podigavši ritam trke i duel igre svoje momčadi. Nervozna završnica na kraju nije donijela pobjednički pogodak. Obje momčadi nisu željele izgubiti utakmicu, neovisno o tome što je pripremna. Bila je to prava futsal poslastica i sjajna najava skorašnjeg početka SuperSport HMNL-a u kojoj Riječani žele ostvariti najviše moguće ciljeve.


Riječka generalka je iduće subote kada na Trsat dolazi Uspinjača.