Skupština HMNK Rijeka

FOTO Futsal momčad Rijeke nakon momčadi dobila i Upravu za velike stvari

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Prije četiri godine, kada smo kretali u sve ovo, bilo nas je u Upravi - petero. Sada nas je deset puta više! Ponosan sam što smo došlo do ovoga, to govori da smo postali pravi klub! - rekao je novi-stari predsjednik Vedran Frelih



RIJEKA   Nešto manje od sat vremena trebalo je skupštinarima HMNK Rijeke, njih 36 od 58, da jednoglasno potvrde sve odluke na Izvanrednoj izbornoj Skupštini kluba održanoj u Gradskoj vijećnici grada Rijeke. Inicijator ove ambiciozne riječke futsal priče Vedran Frelih ostao je predsjednikom, Marin Frelih dopredsjednikom, a Bernard Marić tajnikom kluba. “Pojačanje” je drugi dopredsjednik kluba Sanjin Ugarković, riječki gospodarstvenik s dugim stažom u nogometu na raznim funkcijama. Pored ove četvorke u Izvršni odbor kluba izabrani su i Matija Blažević, Ado Kučan i Jadranko Smokrović, a u Nadzorni odbor Nela Šuša, Petra Karanikić, Velibor Panjković, Davor Rameša i Marijan Vundać.


Vedran Frelih/S. DRECHSLER

Vedran Frelih/S. DRECHSLER


U Skupštini kluba svoje mjesto našlo je mnoštvo bivših nogometaša (Jasprica, Buršić, Butorović, Michellazi, Tabar, Vitori, Šolić, Mance, Lukačić…), liječnika (Čubranić, Kolić, Nemec, Ružić…), sveučilišnih profesora (Lazzarich, Karanikić…) i niza gospodarstvenika (Herak…), a skup u Gradskoj vijećnici uveličalo je i niz poznatih (malo)nogometnih lica poput Mladenovića, Radovića, Koljanina…


Marinko Lazzarich


– Prije četiri godine, kada smo kretali u sve ovo, bilo nas je u Upravi – petero. Sada nas je deset puta više! Od početka smo vjerovali da možemo doći do jednog od naših ciljeva i najviše ranga natjecanja, ali ni sami nismo vjerovali da ćemo to uspjeli u tri godine – rekao je na početku Skupštine novi-stari predsjednik Vedran Frelih, a na kraju punoga srca poručio: – Ponosan sam što smo došlo do ovoga, to govori da smo postali pravi klub!


Foto S. DRECHSLER




Skupštinari su pljeskom pozdravili prijedlog da jedna od riječkih malonogometnih legendi Mile Tabar ponese titulu počasnog člana kluba. Bila je to prilika da predsjednik Skupštine i riječki nogometni kroničar Marinko Lazzarich podsjeti na 70-te godine kada je u Rijeci počeo djelovati malonogometni klub Stari grad, prepoznatljiv i na prostoru bivše države. O tome puno zna Mladen Hodak, koji je postao  riječki sinonim za ovaj sport u gradu na Rječini.


Carlo Berković i Duje Maretić


– Onaj mali nogomet je bio romantičan, današnji futsal je brz i atraktivan. Želim sve najbolje svima u klubu i da postanemo prvaci Hrvatske! – rekao je Hodak uz burno odobravanje nazočnih, a Sanjih Ugarković objasnio zbog čega se priključio ovom projektu.


Foto S. DRECHSLER

Milan Radović, Mario Sintić, Mladen Mladenović, Mile Tabar i Marinko Koljanin


– Jednostavno sam se morao priključiti kada sam vidio da su ti mladi ljudi onakvi kakav sam ja bio prije 20 godina. Rekao sam bit ću uz vas jer ste ambiciozni i želite najviše, naslov prvaka i Ligu prvaka u Rijeci – kazao je Ugarković uz napomenu kako je i sam svoje sportske početke vezao uz mali nogomet i nezaboravne uspomene na ekipu Staroga grada u kojoj su igrali neki od nazočnih skupštinara.


Ivan Herak i Mladen Hodak/S. DRECHSLER


Skup su pozdravili Dorotea Pešić-Bukovac ispred RSS-a, te Sonja Sišić ispred Primorsko-goranske županije. Kapetan Carlo Berković i trener Duje Maretić su pak sve pozvali na subotnji sudar u Dvoranu mladosti protiv aktualnog prvaka Hrvatske Dinama.


Mile Tabar, Milan Radović i Mladen Mladenović