Tijekom šest etapa ponajbolji svjetski biciklisti odvest će gotovo tisuću kilometara te obići će brojne krajeve Hrvatske, od Dalmacije, Istre, Gorskog Kotara, Like do kontinentalne Hrvatske.


Svoje je sudjelovanje već najavilo šest biciklističkih timova najveće svjetske kategorije UCI WorldTeams. To su Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull-BORA Hansgrohe, dsm-firmenichPostNL, JaycoAlula i UAE Emirates. Uz njih će nastupiti i osam ekipa iz UCI ProTeams kategorije te četiri UCI Continental tima. Svi će se natjecatelji boriti za isti cilj, crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku,  ali i za plavu majicu koju će osvojiti najbolji po bodovima na prolaznim ciljevima i finišima etapa, zelenu majicu za najboljeg u poretku brdskih ciljeva te bijelu majicu koju će ponijeti najbolji mladi vozač do 23 godine.




“Prije devet godina bili smo vođeni entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu ovako veliku međunarodnu sportsku manifestaciju. Danas mogu ponosno reći da CRO Race predstavlja veliki i značajni projekt kako u sportskom, tako i u turističkom segmentu. I želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo ovakav vrhunski sportski događaj, kao i nevjerojatne ljepote naše zemlje. Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri”, istaknuo je organizator utrke Vladimir Miholjević te dodao:


“Posebno sam ponosan na KIDS CRO Race koji smo osmislili s ciljem da potaknemo djecu na rekreaciju i sport od najranije dobi. I ove godine očekujemo do petstotinjak djece od 9 do 12 godina koji će se natjecati na virtualnim trenažerima u gradovima koje obuhvaćaju etape CRO Race utrke.”


Uz natjecateljski dio, u sklopu KIDS CRORace utrke djeca uče i o sudjelovanju i pravilnomponašanju u prometu. Prijaviti se mogu djevojčice i dječaci od devet do dvanaest godina u gradovima domaćinima i ciljevima utrke, a finale održat će se na kraju posljednje etape u Zagrebu gdje su pobjednici KIDS CRO Race utrke proglašeni zajedno s pobjednicima CRO Race utrke.