Biciklistički spektakl

Današnja etapa CRO Racea starta u Otočcu, a cilj je na opatijskoj Slatini

Zlatko Horvat

Ovako je izgledao cilj u Opatiji prošle godine/Foto Arhiva NL

Ovako je izgledao cilj u Opatiji prošle godine/Foto Arhiva NL

Sutrašnja četvrta etapa također se vozi u PGŽ-u i nastavlja se u Istarskoj županiji



RIJEKA CRO Race danas stiže u Primorsko-goransku županiju. Nakon starta u Otočcu, peloton će se preko Vratnika spustiti do Senja (13 sati) i krenuti magistralom prema Novom Vinodolskom (13.30), a onda nastaviti zaleđem, proći kroz Bribir, Grižane, Križišće, Krasicu, Sv. Kuzam, Kukuljanovo, Čavle (14.25), a zatim preko Grohovskog puta proći će Saršone, Breze i u Mučićima ući na autocestu, na kojoj se neće dugo zadržati.


Slijedi vožnja do Kuka i spuštanje do Voloskog i prvi uspon u Ulicu dr. Ivana Poščića. Nakon vožnje Novom cestom do spuštanja kroz Ulicu Velog Jože na Slatinu, počinje krug uz novi uspon Ulicom dr. Ivana Poščića i jurnjava istom stazom do Slatine (15.45).


Sutrašnja četvrta etapa također se vozi u PGŽ-u i nastavlja se u Istarskoj županiji. Nakon starta u krčkoj Rivi (12.45), peloton će proći kroz Rasopasno, Malinsku i Njivice pa preko Krčkog mosta (14 sati) nastaviti Kvarnerskom autocestom do izlaza Rujevica (14.38) pa preko Marinića, Viškova, Kastva, Jušića i Veprinca krenuti prema Poklonu (15.33) i dalje do Vranje i Kršana uz cilj u Labinu (16.40), gdje će se također voziti krug.




Iz policije poručuju da se promet neće zatvarati cijelo vrijeme na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja. Zamolba vozačima je da se u tom slučaju zaustave uz desni rub ili izvan kolnika te pričekaju prolazak vozača.