Umjetničko plivanje

Osam medalja Primorja Aqua Maris na 28. Heliopolis cupu

Ivana Vaupotić

Plivačice Primorja AM

Plivačice Primorja AM



RIJEKA – Matea Butorac, plivačica Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris, osvojila je zlatno odličje u umjetničkom solu na 28. Heliopolis cupu, domaćin kojega je bio Kairo. Njezina klupska kolegica Petra Premuš osvojila je srebro, dok se Mia Segarič okitila broncom u tehničkom solu.


Mia Segarič je zajedno s Leonardom Zec osvojila srebro u umjetničkom duu, u kojem su treće mjesto osvojile Nora Ljubetić i Dora Stanković. Tehnički tim Primorja AM u sastavu Mia Segarič, Ena Peričić, Mia Cvijić, Erin Krejačić, Rita Rančev, Vita Pavletić, Paula Biagini i Katja Bedić stao je na drugu stepenicu pobjedničkog postolja, jednako kao i umjetnički tim u kojem su se natjecale Mia Segarič, Dora Stanković, Nora Ljubetić, Petra Premuš, Ana Čop, Leonarda Zec, Ena Peričić, Mia Cvijić, te rezerve Erin Krejačić i Paula Biagini. Za treće riječko ekipno srebro pobrinule su se Petra Premuš, Mia Segarič, Leonarda Zec, Dora Stanković, Nora Ljubetić, Paula Biagini, Rita Rančev i Vita Pavletić u akrobatskoj rutini.


Primorje AM je svoje predstavnike imalo i među sucima, riječ je o predsjednici kluba Sanji Pavić i trenerici Mariji Šavko.