Rukomet

Optimistični tonovi na Zametu uoči dolaska Metković Mehanike: “Razmišljamo jedino o pobjedi”

Igor Duvnjak

BODOVI NA ZAMETU IMPERATIV - Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

BODOVI NA ZAMETU IMPERATIV - Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA



RIJEKA Rukometaši Zameta kuju planove kako osvojiti nove domaće bodove po povratku u elitno hrvatsko natjecanje. Uspjelo im je to protiv kvalitetnih susjeda iz Poreča, sutra se žele reprizirati protiv starog rivala Metković Mehanike, kluba iz grada brojnih klasnih rukometaša.


Ako je suditi po raspoloženju na uobičajenoj klupskoj presici, atmosfera je prožeta vjerom u vlastite snage, nije je poremetila ni činjenica da će u lov na bodove ići bez iskusnog lovca, klasnog beka Luke Mrakovčića, koji je izvan stroja zbog ozljede zadnje lože. Trener Mateo Hrvatin i igrači bili su svjesni koliko je teže odgovarati na premijerligaške upite još dok su krčili put k višem razredu, sada su to osjetili na parketu, kako u porazu u Sesvetama i u Trogiru, tako i u teško izborenoj pobjedi nad Porečom.


– Svakako da je ovo natjecanje kvalitetom na višoj razini od onog u kojem smo igrali prošle sezone – kaže Mateo Hrvatin. – Ali stvarno smatram da smo se adaptirali i vidim našu dobru igru. Bilo je tako i u Trogiru, gdje smo veliki dio utakmice igrali uistinu dobro i bili konkurentni domaćinima. Bilo nam je teško jer su oni 40 minuta napadali »sedam na šest«, a mi smo se pritom dosta trošili. Prije toga, do 15. minute, kada su igrali s istim brojem igrača u napadu, mi smo vodili 7:4, a onda su se oni okrenuli drugačijem napadu. Liga je dosta teška, ali zbilja vidim dobre dionice u našoj igri i vidim da rastemo. Uvjeren sam da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji i bolji.




Kormilar Zamećana u svemu ističe veliku važnost što uspješnijih nastupa u svome dvorištu, bodovi u Rijeci imaju itekakvu važnost u krojenju konačnog poretka.


– Za početak, najvažnije je da kod kuće osvajamo bodove i negdje na gostovanju pokušamo doći do uspjeha. Koliko vidim, liga je dosta »domaćinska« te stoga očekujem će da momčad koja osvoji bodove u gostima bude i plasirana pri vrhu. Mi pak moramo nastaviti marljivo raditi i biti ustrajni u tome.


Zamet je protiv Poreča predstavio blještavilo uoči početka susreta, pjesmu i ples uz svjetlosne efekte u stilu NBA lige, nagradnu igru na poluvremenu, sve je to najavljeno i za subotu u kojoj domaća momčad želi uspješno odgovoriti na nužnost punog pogotka.


– Imperativ ili ne, mi igramo doma i ne razmišljamo ni o čemu drugome nego o pobjedi. To je sasvim normalno. Igramo na svom parketu, dobro radimo, mislim da smo dobra ekipa i napravit ćemo sve da pobijedimo. Na domaćem parketu moramo osvajati bodove.


Zamećani vjeruju da imaju formulu za uspjeh.


– Nema Luke Mrakovčića, ali ne bih to previše naglašavao. Zna se koliko nam on znači, ali vjerujem u ostatak ekipe, hvala Bogu, ima nas puno. Cijeli tjedan radimo na tome da promiješamo karte i odigramo kako treba. Ja se nadam da će tako i biti – zaključio je Hrvatin.