Konferencijska liga

OLIMPIJA – RIJEKA 5:0! Jedna od najsramotnijih utakmica u povijesti Rijeke. I zbog rezultata i zbog navijača

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke izgubili su 0:5 u Ljubljani i tako ostali bez Europe. Bila je utakmica koja će ostati upisana kao jedna od najsramotnijih u povijesti kluba. Bijeli su potopljeni u Ljubljani, i to u prvih 45 minuta s četiri gola. Ali još veća sramota je bio prekid utakmice od otprilike pola sata koji je izazvala Armada. Riječki navijači su bakljama zasuli teren, pa onda gađali i domaće navijače…


Foto galerija: Ljubljana: Olimpija - Rijeka Foto: Vedran Karuza




90+1. minuta KRAJ! Utakmica je napokon gotova…




61. minuta Utakmica je ponovo počela, krenulo je od 61. minute.


65. minuta Glavni sudac šalje igrače u svlačionicu…


62. minuta I dalje traje prekid. Čini se da će se isprazniti tribina s navijačima Rijeke. Policija je okružila njihovu tribinu.


60. minuta Prekid u Ljubljani. Armada je bakljama zasula teren, neke su poletjele i prema zapadnoj, odnosno domaćoj tribini, a onda su se domaći navijači pobunili i htjeli preskočiti ogradu.


46. minuta GOL! Rijeka se u potpunosti raspala. Zlomislić je odbio jednu loptu u korner. Schwaizer je glavom pogodio nakon ubačaja iz kuta.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Umjesto Radeljića, Devetaka, Hodže i Fruka na travnjaku su Majstorović, Bogojević, Selahi i Djouahra.


45+4. minuta Kraj prvog dijela u kojemu je sve već riješeno…


45. minuta GOL! Sramota Rijeke. Teško je ovo objasniti, ali opet je zabio Thalisson, kojemu je sada petom asistirao Kojić.


35. minuta GOL! Katastrofa Rijeke. Ovo što je sada Rijeka uspjela primiti je na razini niželigaškog hrvatskog kluba. Kojić je strijelac, on se sjurio u brzu kontru pored ponovo loše obrane Rijeke, zaobišao je čak i vratara Zlomislića, a onda poslao loptu u mrežu, koju je na kraju “zakucao” Marco Pašalić… Upravo on je izgubio loptu na početku akcije Olimpije.


34. minuta Šteta, Radeljić je dobro ubacio u peterac, ali Ivanović nije uspio zahvatiti loptu i pucati.


25. minuta Rijeka nema nekih pravih prilika, ali sada je moglo biti opasno za domaće jer su Bijeli uputili tri ubačaja u kratko vrijeme. Slovenci su to sve izbacili izvan kaznenog prostora.


18. minuta Još jedna dobra šansa domaćina. Kojić je izašao sam ispred Zlomislića, ali Rijeka je imala velike sreće. Promašio je veliku šansu.


13. minuta GOL! Užasan start Rijeke. I ovoga puta riječka obrana je bila uspavana, Thalisson je zabio nakon što su domaći lakoćom ušetali u kazneni prostor protivnika. Bijeli izgledaju dekoncentrirano i bez energije.


2. minuta GOL! Rijeka je šokirana na startu. Florucz je lobom donio vodstvo Olimpiji na samom startu i prvo je označeno zaleđe, ali VAR je dokazao kako ipak nije bilo istoga… Riječka obrana se nije snašla, utakmica je tek krenula i očito gosti nisu očekivali agresivan start domaćina.


1.minuta Počela je utakmica. Na tribini u Stožicama Rijeku bodri oko dvije tisuće navijača.


OLIMPIJA – RIJEKA 5:0


Stadion Stožice. Sudac: Urs Schnyder (Švi). Strijelci: 1:0 Florucz (4′), 2:0 Thalisson (13′), 3:0 Kojić (35′), 4:0 Thalisson (45′), 5:0 Schwaizer (46′).


OLIMPIJA (4-2-3-1): Vidovšek, Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Thalisson, Doffo, Florucz, Agba, Kojić, Schwaizer.


RIJEKA (4-1-4-1): Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak, Petrovič, Pašalić, Hodža, Fruk, Janković, Ivanović.