Košarka

Štemberger zaključio karijeru i postao pomoćnik Nazoru, pregovara se i s Akademijom Nikole Vujčića

Katarina Blažević

Siniša Štemberger/Foto V. KARUZA

Siniša Štemberger/Foto V. KARUZA

Riječkom klubu prve su želje Mate Vucić, Domagoj Vuković i Fran Pilepić, a seniorski pogon nije jedini koji će doživjeti promjene jer u Kvarneru rade i na suradnji s Akademijom Nikole Vujčića



RIJEKA Jedno produženje ugovora, pregovori s domaćim imenima i nova uloga Siniše Štembergera, dosadašnje su novosti iz Kvarnera 2010, povratnika u Premijer ligu, nakon što je klupu preuzeo Ante Nazor.


Iako je dugogodišnji kapetan s 45 godina na leđima imao snage i želje nastaviti igračku karijeru, s upravom je dogovoreno da će Štemberger od iduće sezone biti kondicijski trener i pomoćnik Nazoru.


S druge strane, zadarski razigravač Toni Jelenković, koji se klubu pridružio sredinom prošle sezone, produžio je ugovor te tako ostaje u društvu Čakaruna, Lisice, Vujasinovića, Đuguma, Luke Vucića, Smojvera… Velik dio momčadi od prošle sezone ima višegodišnje ugovore, a jedini koji je zasad raskinuo suradnju je Dominik Zelanto.




Ipak, u Kvarneru su svjesni da su im za viši rang potrebna i pojačanja pa su tako krenuli u razgovore s Matom Vucićem, Domagojem Vukovićem i Franom Pilepićem. To su redom sve domaća imena, što je i očekivan potez jer je uprava naglasila da će se fokusirati na povratak svojih bivših igrača. Ipak, Mati Vuciću je želja pričekati s povratkom u Hrvatsku te se fokusirati na inozemstvo.


Dolazak Vukovića i Pilepića je već realniji, ali pitanje je hoće li riječki klub uspjeti ispuniti njihove financijske zahtjeve. Vuković je krajem prošle sezone napustio Cibonu zbog izdašnog ugovora na Tajvanu, dok je Pilepić igrao u Iranu. Također, pregovori još uvijek traju s Paolom Marinellijem, a nije nemoguće niti da će u momčadi ostati Chudier Bile.


Seniorski pogon nije jedini koji će doživjeti promjene jer u Kvarneru 2010 rade i na suradnji s Akademijom Nikole Vujčića. Još uvijek ništa nije službeno, ali ekipa koja je prošle sezone igrala Jedinstvenu pretkadetsku ligu kao Kraljevica, od sljedeće bi sezone trebala biti Kvarner…