Zlatna lopta

Zar je Čeferin samo zbog ovoga Viniciusu uništio snove? Real je u šoku, raste bijes u Madridu

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters



Nakon što je Real Madrid ujutro otkazao let prema Parizu, jer im je navodno Manchester City otkrio da Rodri, a ne njihov Vinicius Júnior osvaja Zlatnu loptu, u javnosti su se pojavile nove kontroverze i škakljivi detalji zbog kojih se ova dodjela nagrada prijeti pretvoriti u pravi skandal.


Fabrizio Romano prenosi vijest madridskog radija Cope, prema kojoj je Real Madrid uvjeren da je upravo UEFA na čelu s Aleksanderom Čeferinom blokirala Viniciusu put prema Zlatnoj lopti.





Prema madridskom radiju, koji se poziva na izvore u Realu, Vinicius je imao ozbiljnu šansu osvojiti Zlatnu loptu, no onda je UEFA to “zabranila”, a sve zbog loših odnosa s Real Madridom.


Kako javljaju iz Madrida, Čeferin čelniku Reala, Florentinu Perezu, nije oprostio što je ovaj bio idejni začetnik Superlige, zamišljenog izravnog konkurenta, a možda i “grobara” Lige prvaka.


Cope prenosi da je UEFA svojim autoritetom navodno zaustavila bilo kakvu mogućnost da bi Vinicius mogao osvojiti Zlatnu loptu.


Umjesto asa Reala, ovom prestižnom nagradom bit će okićen Rodri, koji je sa Španjolskom osvojio Euro u Njemačkoj, a ovo se natjecanje, ne manje važno, ipak odvija pod paskom UEFA-e.


Rodriju će, dodajmo i to, Zlatna lopta biti najveća individualna nagrada u karijeri.



Kako bilo, u Parizu večeras na dodjeli Zlatne lopte neće biti niti jednog predstavnika Real Madrida. U glavnom gradu Španjolske i među navijačima Reala raste bijes nakon što su saznali da Vinicius neće biti dobitnik Zlatne lopte.


Situaciju je komentirao španjolski izbornik Luis de la Fuente.


“Nije dobro za nogomet da klub poput Real Madrida nije prisutan na gala večeri ove prirode”, komentirao je španjolski izbornik.


O svemu se oglasio i Toni Kroos, bio je kratak i jasan: “Rodri će osvojiti Ballon d’Or. Nikad nisam vidio važnost ovih individualnih nagrada u nogometu, njima tu nema mjesta.”