Španjolsko prvenstvo

VIDEO Real ostao bez dva boda u nadoknadi naelektriziranog madridskog derbija, navijači Atletica izazvali prekid

Hina

Luka Modrić i Jan Oblak/Foto REUTERS

Luka Modrić i Jan Oblak/Foto REUTERS

Luka Modrić je igrao do 86. minute i sudjelovao u akciji za vodeći gol



MADRID Nogometaši Real Madrida i Atletico Madrida odigrali su 1:1  u ludom madridskom derbiju odigranom na Metropolitanu. Eder Militao u 64. minuti glavom je doveo Real u vodstvo. Akciju kod pogotka pokrenuo je svojim dodavanjem Luka Modrić, a asistirao je Vinicius. Kapetan Vatrenih i Reala dobio je žuti karton prije nego što je u 86. minuti svoje mjesto prepustio Lucasu Vasquezu.


Atletico je poravnao u petoj minutu sučeve nadoknade vremena kada je Angel Correa zabio pogodak koji je priznat tek nakon intervencije VAR-a. Prvotno je bio poništen zbog zaleđa, no ispostavilo se da su centimetri presudili u korist igrača domaće momčadi. Atletico je na kraju ostao i s igračem manje. Pocrvenio je Llorente.


Foto REUTERS

Navijači Atletico Madrida su podivljali nakon vodstva Reala i provokacije/Foto REUTERS


Derbi, nakon kojega se Real približio na tri boda vodećoj Barceloni, obilježio je prekid nedugo nakon gola Militaoa. Naime, nakon primljenog pogotka navijači Atletica, smješteni na dijelu tribina iza Realova gola, zasuli su vratara Thibauta Courtoisa raznim predmetima. Belgijanac je prethodno burno proslavio gol što je isprovociralo navijače Atletica.




Sudac je povukao igrače s terena. Reagirao je trener Diego Simeona, pokušavao primiriti navijače. Oglasio se i službeni spiker na stadionu i poručio da bi utakmica mogla biti nastavljena tek u ponedjeljak. Sve zajedno potrajalo je petnaestak minuta prije nego što su se navijači smirili, a naelektrizirani derbi ipak nastavljen.




Tablice omogućuje Sofascore