Nikola Macolić

Veznjak Opatije nakon trećeg uzastopnog remija: “Šteta zbog izgubljenih bodova…”

Ivan Volarić

Nikola Macolić/Foto V. KARUZA

Nikola Macolić/Foto V. KARUZA

Možda nas u svoj toj želji za pobjedom na kraju stigne i malo umora, možda nedostaje i malo sreće - govori Macolić



RIJEKA  Nakon utakmice protiv Dubrave u podnožju centralne tribine stadiona na Kantridi vladala je atmosfera kakva obično zavlada nakon – poraza. Ne baš doslovno, ali igrači Opatije su dosta teško doživjeli treći uzastopni remi i treću propuštenu priliku da pobjedom barem nakratko skoče na vrh ljestvice.


– Ne znam što reći… Borimo se i trudimo, a nikako da ostvarimo pobjedu koja bi nas promovirala na prvo mjesto – govori Nikola Macolić, veznjak Opatije. – Možda nas u svoj toj želji za pobjedom na kraju stigne i malo umora, možda nedostaje i malo sreće. Međutim, ipak na kraju uspijevamo sačuvati bod. Svjesni smo da nas, kada igramo na našem travnjaku, jedino trobod može zadovoljiti, ali ni bod, s obzirom na situaciju, nije tako loš.


Postoji nekoliko logičnih objašnjenja za ovo što se Opatijcima događa. Jedno je psihološka blokada ili nešto što se obično naziva »strah od visina«, drugo činjenica da je opatijski napad bez Goodnessa Ajayija ipak oslabljen, a treće da više nitko ne dolazi na Kantridu otvorenog i podcjenjivačkog garda. U prijevodu: Opatiju više nitko ne shvaća olako.




– Definitivno! Svi su dobro upoznali našu kvalitetu i kako možemo biti opasni prema naprijed pa dolaze igrati zatvorenije. Sigurno da nam i Ajayi nedostaje, svi znamo o kako kvalitetnom igraču se radi. On svojim potezom može riješiti utakmicu. Međutim, tko god igra umjesto njega, mora pružiti sve od sebe i nastojati pridonijeti pobjedi. Nogomet je ipak ekipni sport u kojem pojedinca uvijek može zamijeniti kolektiv. Šteta zbog izgubljenih bodova, ali nema mjesta očajavanju. Idemo dalje svojim putem. Tješimo se da je Kantrida i nadalje neosvojiva. Nismo više od godinu dana izgubili na našem terenu – rekao je Macolić i prokomentirao situaciju iz završnice utakmice kada su Opatijci tražili crveni karton nakon Žabecova bijega i pada.


– Koliko sam uspio vidjeti, prekršaj nije bio unutar kaznenog prostora, ali čak i igrači Dubrave su se složili da je bio u pitanju prekršaj, samim time i crveni kartoni. Međutim, nećemo se vaditi na suce. Trebali smo utakmicu riješiti ranije…


Opatijci su uoči triju uzastopnih domaćih utakmica računali na devet bodova. Trenutno su na dva osvojena boda od šest mogućih… Idućega petka pod stijene dolazi Croatia iz Zmijavaca.


– Dva boda od šest mogućih doma defnitivno nas ne zadovoljavaju. Dolaze nam Zmijavčani, idemo po tri boda kao i svaki put kada igramo doma – kazao je Macolić.



Tablice omogućuje Sofascore