SuperSport Prva NL

Vanja Malinić, branič Opatije: “Jedva čekamo derbi s Orijentom”

Ivan Volarić

Vanja Malinić / Foto: V. KARUZA

Vanja Malinić / Foto: V. KARUZA



RIJEKA – Nogometaši Opatije ostvarili su željeno u derbiju kola kod lidera Vukovara. U prvom redu nastavili su marljivo prikupljati bodovnu zimnicu.


Nakon uvodnog poraza od Dubrave ostvarili su dva remija i tri pobjede u pet kola, osvojili su 11 od 15 mogućih bodova. Na sve to treba nadovezati i prepoznatljivost u igri.


Opatijci su i u Borovom naselju osim snažnog momčadskog duha pokazali da nisu slučajno pri vrhu SuperSport Prve NL.




Discipliniranom i odgovornom igrom u obrani silno su namučili najefikasniju ekipu lige, a nakon što su primili pogodak, vrlo brzo su se transformirali iz »lovine u lovca«. Na kraju se stekao dojam da su Opatijci bili bliže pobjedi u nervoznoj završnici.


– Tko zna što bi bilo da je utakmica potrajala još desetak minuta… Osjetila se nervoza u njihovom redovima, a mi smo bili uvjereni da ćemo nešto zabiti. Uostalom, nismo slučajno puno utakmica rješavali golovima u završnici. Jednostavno, uvijek maksimalno idemo do kraja. Uvijek netko nešto napravi u napadu, samo je bitno da mi u obrani odradimo svoj dio posla.


Ovoga puta je Žabec zabio, odlično je ušao u nastavku. Međutim, svi koji su ušli, donijeli su svoje. Moram istaknuti i vratara Davida, odlično radi na treninzima, imao je nekoliko vrhunskih obrana – govori Vanja Malinić, 28-godišnji branič Opatije i kapetan momčadi po izlasku Antona Baltazara Bogolina. Podsjetio je na jednu svoju izjavu istekom prošle, drugoligaške sezone.


– Rekao sam tada da će ova momčad imati što za reći i u višem rangu. I bio sam u pravu. Međutim, ne zamaramo se konačnim plasmanom. Idemo utakmicu po utakmicu. Svaku utakmicu želimo pobijediti, u svakoj želimo pružiti sve od sebe – dodao je Malinić.


Tjedan derbija u europskom ritmu (subota-srijeda-subota) Opatijci će zaključiti susretom s najbližim prvoligaškim susjedom. Ove subote (16 sati) na Kantridu dolazi Orijent.


– Kada smo se posljednji put sastali u ovom rangu, doživjeli smo dva poraza od njih. Neovisno o tome, mi sigurno nećemo ništa mijenjati u našoj igri. Sve polazi od čvrste i odgovorne igre u obrani, a prema naprijed ćemo uvijek nešto napraviti. Nadam se i dobroj posjeti gledatelja. Ako bude atmosfera kao na posljednjoj utakmici protiv Jaruna, bit će odlično. Svi jedva čekamo utakmicu! – rekao je Malinić.