Ambiciozni planovi

U redovima futsal momčad Rijeke ne kriju ambicije, Liga prvaka i titula su glavni ciljevi

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Osim reprezentativnih pojačanja u klubu su se pobrinuli za jake provjere tijekom rujna i listopada



RIJEKA Otvorenim treninzima na Matuljima i Kantridi za mlade igrače, nizom aktivnosti oko prodaje godišnjih ulaznica, te prethodno popunjavanjem igračkog rostera u redovima HMNK Rijeke zahuktali su s nizom aktivnosti uoči svoje prve, povijesne sezone u SuperSport HMNL-u. Trener Duje Maretić momčad će na startu ljetnih priprema okupiti 1. rujna. Prošlogodišnji kadar, koji je donio naslov u Prvoj HMNL uz tek jedan poraz, ojačan je s četiri reprezentativna pojačanja. Stigli su srpski reprezentativac Rosić i tri slovenska reprezentativca: Vesel, Čeh i Turk. Jasan dokaz da klupske najave o pohodu na titulu prvaka Hrvatske imaju itekako realno uporište.


– Cilj je prve sezone napasti titulu prvaka i dovesti Ligu prvaka u Rijeku! – poručio je ambiciozni predsjednik Vedran Frelih.


Zagrijavanje za prve prvoligaške ispite, koji su na rasporedu sredinom listopada (Riječani prvenstvo otvaraju u Puli), uslijedit će već tijekom rujna kada su na rasporedu snažne provjere uz atraktivne protivnike.




Tako će se od 27. do 29. rujna u Dvorani mladosti održati međunarodni turnir na kojem će pored domaćima nastupiti poljski prvak BSV Bochnia, prvak Srbije KMF Fon Banjica i BiH prvak Hercegovina.


Na Trsatu dolazi i aktualni hrvatski prvak Dinamo (5. listopada), a na riječkoj generalki 12. listopada gostovat će Uspinjača Gimka.


Sudeći po velikom interesu za godišnje ulaznice, ali i prošlogodišnjoj posjeti, te sjajnoj atmosferi već sada je jasno da će tribine Dvorane mladosti u nadolazećoj sezoni biti više nego dobro popunjene. I snažan vjetar u leđa momčadi koja misli ozbiljno!