Ugledni gost

U Gorici s puno respekta dočekuju Bijele: “Dolazi nam, uz Dinamo, najbolja momčad lige”

Denis Frančišković

Božidar Radošević i Rajko Vidović/Foto PIXSELL

Božidar Radošević i Rajko Vidović/Foto PIXSELL

Rijeka je puna individualne kvalitete, tu je Rukavina koji je bio kod nas, Fruk, Janković, Andrić... Plus dobra obrana - kaže Rajko Vidović, trener Gorice



VELIKA GORICA Nogometaši Gorice teškom su mukom u SuperSport Hrvatskom kupu u Đakovu prošli tamošnju Croatiju nakon ruleta jedanaesteraca. Momčad Rajka Vidovića u ligaškom je natjecanju pak u pet utakmica osvojila isto toliko bodova.


– Najvažnije je da smo prošli i sada se okrećemo Rijeci. Dolazi nam, uz Dinamo, najbolja momčad u ligi – kaže trener Vidović. – Promijenili su neke igrače, ali igraju brz i dobar nogomet. Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo i mi biti pravi. Protiv Dinama i Šibenika smo pokazali da možemo parirati svima. Kad smo kompletni, čvrsti smo i nikome neće biti lako s nama. Sve ćemo učiniti da napravimo prave stvari i obradujemo naše navijače.


Iza Rijeke je također turbulentno razdoblje, prijelazni rok završili su dovođenjem nekolicine prinova, no Vidović je mišljenja da to neće odmah bitno promijeniti igru Riječana.




– Dogodio im se u Europi jedan jako loš dan, a prinove su im kvalitetne. No, brzo su se vratili, protiv Dinama su odigrali jako dobro pa čak i bili bolji u drugom poluvremenu. Vjerujem da će Đalović vratiti Rijeku na pravi put.


Očekuje se kiša koja bi bitno mogla usmjeriti utakmicu. Ipak, Vidović smatra da njegova momčad ima recept za Riječane koji nije želio otkriti. Nekadašnji igrač Bijelih o Rijeci ipak govori u komplimentima.


– Gosti igraju napadački nogomet, imaju prednosti i mane. Rijeka je puna individualne kvalitete, tu je Rukavina koji je bio kod nas, Fruk, Janković, Andrić… Plus dobra obrana. Jako su opasni po izgubljenoj lopti, imaju jako dobru tranziciju i to moramo biti posebno oprezni. Imaju i neke nedostatke, ali ostavimo to za subotnju večer – dodaje Vidović uz dodatak kako smatra da će Pajazati i Dju biti pojačanja za njegovu momčad.


Božidar Radošević standardan je na vratima, njegova jedna obrana proglašena je najboljom u kolovozu.


– Drago mi je za svaku nagradu koja dođe u klub, ali još više da se tako nešto prvi put u našoj ligi bira. Rijeka? Činjenično stanje je da dobro igraju u prvenstvu i da su se protiv Dinama vratili na pravi put nakon teškog poraza od Olimpije. Znamo našu kvalitetu, a dobro ćemo i proanalizirati Rijeku. Nadamo se pozitivnom rezultatu – kaže Radošević.


Rijeka je zimus slavila u dvije utakmice po teškim uvjetima.


– Sjećam se toga, prvo što mi padne na pamet je teren. Zaslužili smo puno više u te dvije utakmice. Rijeka je tad uhvatila ritam, a mi smo nekako krenuli silaznom putanjom. Realno, mi smo sada nova momčad, još uvijek se tražimo, ali pokazujemo da vrijedimo. Sigurno da nam je lakše bilo trenirati nakon pobjede nad Šibenikom. Rijeka je kvalitetna i bit će u vrhu, a sad hoće li se boriti za naslov ili europska mjesta je nevažno – zaključuje vratar Gorice.



Tablice omogućuje Sofascore