Rijeka vs. Istra 1961

Trener Puljana već je pobjeđivao u Rijeci: “Igrat ćemo na naš način, agresivno”

Roberto Car

Paolo Tramezzani i Lovro Majkić/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani i Lovro Majkić/Foto PIXSELL

  Dvoboj s Rijekom je poseban, tijekom 90 minuta susret može krenuti u različitim smjerovima i moramo biti spremni na sve - tvrdi Tramezzani



 PULA Regionalni derbi donijet će 61. dvoboj Rijeke i Istre 1961 za prvenstvene bodove u kojem će Zeleno-žuti tražiti tek šestu pobjedu, odnosno tek drugu u 31. riječkom ogledu. Riječki je klub imao turbulentan tjedan, prilika je to pulskom sastavu da iznenadi renomiranog suparnika.


– Bio je ovo važan tjedan u kojem smo dobro i puno radili i jedva čekamo da počne utakmica. Bit će mi ovo prvi susret na Rujevici kao trener Istre, dva puta sam tamo gostovao s Hajdukom i oba smo susreta dobili. Obično se kaže, nema dva bez tri – rekao je Tramezzani. – Danas nas čeka lijep stadion i jak suparnik. Sviđa mi se način na koji igraju i znamo ih jako dobro. Igrat ćemo na naš način, agresivno. S tim smo načinom počeli igrati baš protiv Rijeke na Drosini i nastavljamo tim putem. Sviđa mi se kad si agresivan, jer se onda ne bojiš. Treba imati hrabrosti da bi se igralo na način na koji igraju moji igrači. Kad se samo braniš, onda to znači da se bojiš, a ja ne želim da se večeras bojimo bilo čega. Moramo igrati sa srcem, hrabro.


Bez greške


U riječkim redovima igraju dva dojučerašnja pulska igrača, Ante Majstorović i Mladen Devetak.




– Bit će mi drago da vidim Majstorovića i Devetaka, ali ne bojim se da mogu otkriti svom treneru nešto novo o našoj igri. Svi znaju da mi igramo čovjek na čovjeka po cijelom terenu u obrani. Oni su ovog tjedna promijenili trenera, gledao sam i njihov susret u Europi, to što su igrali u četvrtak neće im biti problem. I ja bih volio da igramo dva puta tjedno i da igramo u Europi. Kad igraš te utakmice, dobivaš puno iskustva i motiva. Nećemo napraviti grešku da pomislimo da će Rijeka biti umorna i razočarana. U 90 minuta derbija, izbrišeš sve.


Talijanski stručnjak na raspolaganju ima iznimno mladu momčad koja treba rasti iz susreta u susret.


– U proteklom smo razdoblju napravili značajne iskorake, posebno na planu mentaliteta. Razumljivo je da je rastemo putem jer imamo veliki broj mladih igrača. Posebno jer smo u ovom prijelaznom roku i doveli brojne mlade igrače. Očekujem da ćemo još imati uspona i padova, što je i normalno. Nakon Dinama smo reagirali na pravi način i imali izraženu želju da pobjedom nad Goricom to prebrišemo. To je važno. Tijekom prvenstva bit će razdoblja u kojem možemo nanizati tri, četiri poraza. Dogodit će se nama, kao i ostalim klubovima naše kvalitete. Tada ćemo morati biti spremni da čitamo što se događa tijekom susreta. Utakmice se sad igraju 60 minuta plus 30 minuta, pri čemu je zadnjih 30 odlučujuće. Moj rad je sad olakšan jer mogu mijenjati pet igrača od desetorice u polju. Dakle, mijenjam pola momčadi. Zato govorim igračima da nije važno igra li neko svih 90 minuta, igra li od početka, igra li 10, 20, 30 minuta, važno je da svako da maksimum na terenu jer može biti igrač odluke. I to moji igrači rade. Susret s Goricom je bio još jedan primjer toga. Večerašnji dvoboj s Rijekom je poseban jer tijekom 90 minuta susret može krenuti u različitim smjerovima i moramo biti spremni odgovoriti na sve što se može dogoditi na terenu – smatra trener Istre 1961.


Napadači


Teško je sjetiti se kad je pulska momčad imala toliki broj napadača, kao ove sezone.


– Ove sezone imamo više napadača nego prošle, ali i napadače različitih karakteristika. Potom iza špica imamo igrače poput Lisice ili Čuića koji je iznimnan talent, odlično trenira i žao mi je kad na utakmicu ne utječe na način na koji bi mogao. Sviđa mi se i kad Vuk igra na toj poziciji, a sad imamo i Beyatta koji se dobro prilagođava. Sve igrači rođeni nakon 2000. godine. Sviđa mi se raditi s takvim igračima, učiti ih nešto novo u odnosu na ono što sad igraju, kompletirati njihovu igru, jer se sad mogu »igrati« i zabavljati tražeći idealna rješenja u napadu s tim igračima. Čekamo ih, a odgovore o njihovoj vrijednosti dobit ćemo nakon određenog vremena. Nadam se da će se u idućim utakmicama vidjeti i taj napredak u igri – zaključio je Tramezzani.