Prva NL

Trener Orijenta nakon poraza od Sesvećana: “Valjda će se i nama negdje otvoriti”

Ivan Volarić

Slobodan Grubor/Foto A. KRIŽANEC

Slobodan Grubor/Foto A. KRIŽANEC

I dalje imamo stabilnost, ali na realizaciji moramo raditi - kaže Grubor



RIJEKA  Nogometaši Orijenta na uvodni domaći remi protiv Croatije iz Zmijavaca nadovezali su domaći poraz od Sesvećana. Jedan trenutak nepažnje početkom nastavka skupo je stajao Krimejčane koji su u istoj akciji ostali s igračem manje i našli se u rezultatskom minusu. Igrači trenera Slobodana Grubora silno su se trudili i s igračem manje doći do izjednačenja, no na kraju je sve to ostalo bez efekta. Uzalud u cijeloj priči opći dojam da su Krimejčani po svemu prikazanom zaslužili barem bod…


– Pokazalo se da je ta 48. minuta bila ključna, ali s obzirom na to što se događalo prije i poslije toga, uopće nisam nezadovoljan s igrom i prezentacijom. Kada smo imali igrača manje na terenu, izgledalo je kao da imamo igrača više. Žao mi je zbog prvog poluvremena, imali smo tri, četiri izgledne prilike, ali nismo zabili pogodak i odmah je sve teže. Suparniku praktički nismo dopustili ništa. I dalje imamo stabilnost, ali na realizaciji moramo raditi. Nema nam druge… – govorio je Grubor nakon utakmice.


Faal je u prve dvije utakmice iskazao puno volje, trke, angažmana, ali neće ga pogodak. Otvaraju li se neka druga rješenja na poziciji prvoga napadača?


– Rješenja ima, neki novi igrači koji su došli još nisu na potrebnoj fizičkoj razini. Morat ćemo tu imati još strpljenja. Međutim, mene veseli što mi stvaramo prilike. Valjda će se i nama negdje otvoriti i krenuti nas.


Bod iz dviju domaće utakmice na otvaranju prvenstva sigurno je daleko ispod onoga što ste očekivali?




– Rezultatima nismo zadovoljni i to stoji. Međutim, ako uzmemo u obzir ono što smo pružili u te dvije utakmice, onda je to sasvim druga priča. U prvoj utakmici smo izgubili dva boda, a protiv Sesveta smo zaslužili najmanje bod.


Smatrate da nema razloga za brigu?


– Nema, raduje me kako dečki rade i ponašaju se na terenu. Vidjelo se protiv Sesveta koliko su moćni i koliko žele. I kada im je teško, idu preko svojih granica. To se negdje mora vratiti – rekao je Grubor.



Standings provided by Sofascore